moderne kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 april 2020 door Nienke Alblas

Predikant waarschuwt evangelische kerken en pleit voor grote schoonmaak

Predikant Michael Youssef waarschuwt evangelische kerken voor het oordeel van God. Volgens de predikant uit het Amerikaanse Atlanta begint het oordeel van God in het huis van God. "Het wordt tijd voor een grote schoonmaak in de kerk," aldus Youssef volgens de Christian Post.

"Evangelische kerken hebben zich afgescheiden van de orthodoxe Bijbelse leer en hangen allerlei vervalste theorieën aan. Ze kiezen uit welke delen van de Bijbel ze wel en niet geloven op basis van wat hen aanstaat. Dit gebeurt op grote schaal, het is een trieste gebeurtenis in de christelijke kerk", betoogt de Amerikaanse predikant. "De kerk hoort een vergadering te zijn van gelovigen. Om ongelovigen op hun gemak te stellen is de kerk zich aan gaan passen door andersoortige muziek af te spelen en vermakelijke boodschappen te verkondigen, zo voelen mensen zich goed als ze weer naar huis gaan. Waarom zouden zich dan berouwen over hun zonden en zich in verootmoediging tot God richten? Nee, de kerk laat zich goed voelen over de mensen. En de kerk laat mensen zich goed voelen tot in de hel, helaas. Dat is geen Bijbelse vorm van het christendom."

Michael Youssef schreef meer dan veertig boeken. In zijn boeken haalt hij ook regelmatig de evangelische beweging aan. Hij stelt dat zij daar dwaalleer verkondigen en zich presenteren als 'wolven in schaapskleren'. "Ik maak me grote zorgen en ben hier niet alleen in. Verschillende predikanten staan aan mijn kant. We constateren dat we dit dwaalleerscenario eerder in de kerkgeschiedenis hebben gezien en weten dat het niet goed af zal lopen."

Lees het volledige artikel

Reacties

H
Belangrijk artikel. Het gaat Youssef met name om zondebesef, discipelschap en heiliging. Deze orthodoxe standpunten zijn cruciaal voorde kerk van vandaag om zout en licht te zijn. Opwekkingen en revivals zoals bij Wesley, Edwards, maar ook recentere als Brownsville, hebben nadruk op deze aspecten. Terechte waarschuwing.
...en zo verwijt de pot de ketel. Welke bijbelgedeelten zou hij in zijn eigen supermarkt hebben liggen en welke niet. Ik wil het niet eens weten!
K
Andersoortige muziek. Als iets goddeloos is, dan dat wel ja. Weg met dat duivelse instrument van een orgel. Terug naar de cimbalen en de tamboerijn!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.