Manuela
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

06 mei 2020 door Tot Heil des Volks

Gisteren ontmoette ik een vrouw die terechtkwam in de prostitie

Gisteren ontmoette ik Manuela, ze vertelde me over haar leven. In Latijns-Amerika geboren in een arme wijk, werd ze op haar zesde samen met haar zus van acht op straat gezet.

Ze vertelde me dat ze had geleerd om te overleven op straat. Elke dag waren ze samen bezig geweest om voldoende eten te vinden en een plek om te slapen. Op haar 14e bleek ze zwanger. Zonder medische controles bleef ze op straat totdat ze hoogzwanger was. Toen liep ze een ziekenhuis binnen en stond na een keizersnee binnen twee dagen weer buiten, ditmaal met een baby. Haar zus was inmiddels verslaafd aan de drugs en onbereikbaar voor haar. Via vele omzwervingen kwam ze uiteindelijk in Amsterdam terecht achter het raam, in de prostitutie.

 

Gisteren ontmoette ik Manuela, ze vertelde me hoe ze haar hele leven behandeld was als vuilnis, hoe iedereen haar aan de kant had geschopt. Hoe haar familie niet voor haar kon zorgen en hoe zij op haar beurt niet voor haar eigen kinderen kon zorgen. Hoe iedereen alleen maar misbruik van haar had gemaakt. Ze vertelde me hoe zwaar het werk in de prostitutie was en hoe klanten haar voor 50 euro misbruikten, bespotten, pijn deden en haar vervolgens als oud vuil weer afdankten. Ik zag de pijn in haar ogen, het onpeilbare verdriet, de rauwheid van haar wonden.

 

Gisteren ontmoette ik Manuela, ze vertelde me over het moment dat haar leven een enorme wending nam. Ze vertelde me van de Ene die ze ontmoet had. De Ene die haar wel accepteerde, haar omarmde en haar hart vol liefde en warmte had gestort. Ze vertelde me, met stralende ogen, dat ze Jezus had ontmoet. Dat ze haar gebroken en vertrapte hart aan Hem had gegeven. Ze vertelde hoe Hij haar een nieuw hart had gegeven en een nieuwe bestemming; als dochter in Zijn koninkrijk.

Gisteren ontmoette ik Manuela: een zwerfkind, tienermoeder en prostituee? Nee, ik zag een vrouw, een prachtige en stralende vrouw die juist heel goed weet wie ze is; dochter van de Allerhoogste, vrijgekocht en vernieuwd. Een vrouw die haar verleden onder ogen ziet en kijkt naar de toekomst. Een sterke vrouw, vol kracht en energie. Een voorbeeld voor mij, een voorbeeld voor ons. Een vrouw die alles verloor en vertrapt werd. En een vrouw die het Leven vond en daarmee alles won.

Vind informatie over het Tot Heil des Volks Noodfonds

Reacties

Dit benadrukt nog maar eens opnieuw dat we niet tegen een houten beeld spreken dat geen teken van leven geeft, maar tegen de levende God van Abram, Isaac en Jacob. God verandert mensenlevens, maar dat weten we toch? Wat we niet zelf kunnen, kan Hij wel, door harten te openen zodat het Leven toegang krijgt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.