Sammy tasjes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 april 2020 door Tot Heil des Volks

Tijd voor Sammy-tasjes

Het speelgoed is opgeruimd, de lampen zijn uit en de deuren dicht. Nu alle scholen zijn gesloten is ook ons project Het Fort dicht. Het project is er voor kinderen die opgroeien in armoede en twee middagen per week welkom zijn in deze veilige omgeving. Het is een geweldig project, ik kom er altijd blij vandaan. De kinderen die er komen zijn waardevol, bijzonder en vaak heel grappig. Hun omstandigheden zijn minder leuk; ze groeien op in slechte wijken waar ze weinig kansen krijgen. Thuis is het vaak lastig; er is onvoldoende geld, onvoldoende netwerk of onvoldoende aandacht.

Voor gezinnen die leven in armoede is er elke dag stress. Dat was al zo voor de corona crisis maar is nu alleen maar erger geworden. Gisteren bestelde ik een typecursus voor mijn jongste zoon met een koptelefoon zodat hij wat extra uitdaging heeft thuis. Ik dacht er niet eens over na. Voor veel gezinnen is dit geen optie; er is geen geld voor de dagelijkse zaken laat staan voor iets extra’s. In zulke situaties loopt de spanning snel op, zeker als de kinderen de hele dag thuis zijn.

Onze kindercoaches laten het er niet bij zitten. Ze hebben voor alle kinderen van het Fort ‘Sammy-tasjes’ gemaakt. Sammy is de mascotte van Het Fort. Hij is een schatkistje en maakt allerlei avonturen mee, ook kunnen de kinderen in Sammy hun mooie ervaringen bewaren, de complimenten die ze krijgen of de talenten die ze hebben. Sammy is belangrijk voor de kinderen en daarom komt Sammy nu naar de kinderen toe. Ze ontvangen allemaal een tasje van hem met spelletjes, verhalen en opdrachten om aan te werken. En er zit extra eten in, vaak hard nodig. Ook kunnen ze bellen of appen met de kindercoaches die ze gewoonlijk elke dag zien.

Ik word blij van Sammy en van zijn tasjes, ik word blij van de manieren die er zijn om er voor onze Fort-kinderen te zijn. Ze hebben ons hard nodig. Doe je mee? Samen zorgen we ervoor dat Sammy op pad kan blijven gaan en kinderen de input, liefde en hoop krijgen die ze heel hard nodig hebben.

Vind informatie over het Tot Heil des Volks Noodfonds

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.