Tim Keller
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 april 2020 door Nienke Alblas

Dit is volgens Tim Keller Gods boodschap aan de kerk in coronatijd

De bekende theoloog, schrijver en voorganger Tim Keller zegt dat het coronavirus een herinnering is voor de mensen dat we afhankelijk zijn van God. "Gods boodschap aan de wereld in tijden als deze is altijd dat wij niet de controle hebben over de wereld", vertelt de bekende voorganger aan De ChristianPost. Hij moedigt kerken aan om juist in deze tijd naar hun naasten om te zien, maar geeft aan dat dit inhoudt dat je geen onnodige risico's moet nemen.

"Het is gek, omdat je de verspreiding van corona wil voorkomen, maar ook je naasten lief wil hebben", stelt de voorganger. "Als wij gewoon doorgaan met ons leven en bepaalde daden van naastenliefde, dan riskeren we niet alleen onze eigen gezondheid, maar ook die van anderen." Toch ziet Keller ook een toename van verbinding. "Mensen die normaal gesproken niet goed door één deur kunnen, slaan nu figuurlijk de handen ineen om kwetsbaren te helpen."

God zegt volgens Keller tegen ons het volgende: "'Jullie denken dat je klaar te kunnen maken voor een volgende ramp, maar dit kan niet. Jullie hebben niet de wereld onder controle, maar Ik wel. Jullie moeten je tot Mij richten, omdat jullie niet over jullie eigen leven kunnen regeren. Hiervoor hebben jullie Mijn wijsheid en hulp nodig.'" Situaties zoals de coronacrisis maken mensen bewust van hun afhankelijkheid en hun eindigheid. "God geeft aan dat er eens een einde zal komen aan deze aarde."


Corona
- Wat vraagt God van ons als kerk in coronatijd?
- Bisschop De Korte leert van coronacrisis: “We zijn met de neus op de feiten gedrukt”
- HHK adviseert maximaal 30 kerkgangers tijdens eredienst
- Andries Knevel: "Meer dan dertig kerkgangers is nu niet verantwoord"
- Vrouw raakt geloof kwijt vanwege bijeenkomsten corona-overtreder Seun Feucht
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Reacties

W
Ik kan me vinden in Gods spreken tot Keller. Het profetisch spreken is iets waar God naar verlangt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen