lgbtq vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 april 2020 door Nienke Alblas

LHBTI-website: "Corona is een straf voor conservatieve christenen"

De populaire website LGBTQ Nation publiceerde woensdag een artikel waarin zij stellen dat corona een straf is voor christenen. "Als HIV Gods straf was voor homo's, dan is corona de straf voor conservatieve christenen", schrijft Mark Segal in zijn artikel op de website.

Segal reageert in zijn artikel op de oude, breed verspreide theorie over HIV vanuit conservatieve christenen. In deze theorie werd gesteld dat HIV een directe straf van God was voor homoseksualiteit. "God zal nu wel boos zijn op religieuze mensen, omdat hij het hart van wereldreligies treft met corona. Rome is het hoofdkwartier van de katholieken, Athene het centrum van de Grieks-orthodoxe kerk, Moskou die van de Russisch-orthodoxe kerk, Londen het thuis van de Anglicaanse gemeenschap, Mekka het thuis van moslims, Jeruzalem de kern van het Joodse geloof en Salt Lake City is het thuis van Mormonen."

De religieuze centra worden vergeleken met de stad San Francisco, een centrum van de LHBTI-gemeenschap in Amerika. "Laten we de situaties vergelijken en kijken naar wat Gods toorn is", spot Segal. "San Francisco telt slechts 1.000 besmettingen en 12 doden. Terwijl alle religieuze hoofdkwartieren van religies die zich tegen de LHBTI-gemeenschap hebben gekeerd op verschillende manieren veel meer besmettingen en sterfgevallen tellen. San Francisco wordt het minst getroffen van alle steden."


Corona
- 22 redenen om als christen niet bang te zijn voor het coronavirus
- Jacko is actief op de corona-afdeling: "Een zieke zei: 'Als je Jezus hebt, maakt het eigenlijk niet zoveel meer uit'"
- Megakerken in Zuid-Korea openen hun deuren voor eerste samenkomsten na coronacrisis
- 4 verhalen uit de Bijbel die christenen helpen om de coronacrisis te duiden
- Reformatorisch echtpaar overleeft op wonderlijke wijze corona: "Mogen getuigen dat God ons leven heeft gered"
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Reacties

H
Verootmoediging en schuldbelijdenis past iedereen want ook na ontvangen genade is ons leven en de dankbaarheid niet zoals het zou moeten zijn.
T
Laten we niet oordelen, en/of veroordelen. dat komt ons niet toe, slechts de HEER. Ieder mens is zelf en persoonlijk verantwoordelijk voor zijn/haar doen en laten.
J
De regenboog hoort toch bij Gods belofte voor de wereld gegeven bij Noach na de zondvloed. Zegen en groet Jan Schonewille
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.