Jan van Dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 april 2020 door Jeffrey Schipper

'Kan het zijn dat de Heere de deur voor mij toegesloten heeft?'

'Kan het zijn dat de Heere de deur voor mij toegesloten heeft? Dat het voor eeuwig te laat is, daar las ik hier laatst iets over en dat je jezelf teksten kunt toe-eigenen om te denken dat het bekering is. Dan blijft er één weg over...', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

De vragensteller is tientallen jaren geleden gescheiden. Vanwege het drukke gezinsleven nam hij of zij weinig tijd om God te zoeken. 'Erger nog, ik leefde in zonde.' Door omstandigheden is de vragensteller ruim vijf jaar niet in de kerk geweest. 'De preken over Kaïn en Judas waren en zijn voor mij, er is geen enkel licht tot nu toe. Het lijkt alleen erger te worden, de wanhoop soms, maar dat kan ook van de duivel zijn.'

Evangelist Jan van Dooijeweert (foto) geeft antwoord. "Wat er vroeger allemaal gebeurd is in uw leven, is minder belangrijk voor de vraag waar u nu mee worstelt. U heeft het misschien helemaal verkeerd gedaan. Dat weten veel mensen na jaren. Ik denk dat iedereen daar wel meer of minder last van heeft. Maar dat staat God niet in de weg. Dat staat uw bekering ook helemaal niet in de weg. De moordenaar aan het kruis kermde één noodkreet naar de Heiland en hij was gered!

Wat u erg in de weg kan staan is het angstig en paniekerig reageren en handelen in verband met het welzijn van uw ziel en uw toekomst. (...) Stop met dat wroeten en graven in jezelf en je zelf onderhanden nemen met allerlei voorschriften die mensen hebben bedacht. De Heere heeft de deur niet voor je dichtgesloten! Hij heeft juist de deur geopend.

Kom, wacht niet langer, ga niet verder op die weg van zoeken wat is en wat kan. Uw tijd is nog niet voorbij. Het is echt de juiste tijd om naar de Heere Jezus te vluchten en Hem je schuld te belijden. Vergeet al die dingen die mensen bedenken en onderwijl vergeten ze de weg die ten leven leidt."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

H
Wat een troost dat te mogen weten.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.