lohuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 april 2020 door Redactie

Oscar Lohuis: "Misschien samenleving platleggen tot er een einde komt aan doden van kinderen in baarmoeder"

Volgens veel christenen is de uitbraak van het coronavirus een wake-up call. Maar waarvan moeten we dan precies wakker worden? Oscar Lohuis geeft bij Studio Hebron antwoord op deze lastige vraag. Volgens hem is het zowel persoonlijk als collectief. Hij betrekt nadrukkelijk abortus bij zijn beantwoording.

“Ik denk dat het aan de ene kant persoonlijk is. Iedere christen zou zich persoonlijk de vraag moeten stellen: Heere, waar is het misgegaan in mijn leven? Waar ben ik afgedwaald? Waar moet ik mijn leven verbeteren? Dat is denk ik voor ieder persoonlijk anders. In algemene zin, wat betreft het christelijke erf, is het misschien wel eens goed dat ons activisme nu tot stilstand is gekomen. We zijn veel minder activistisch. Veel dingen die we altijd deden, kunnen nu niet meer. Dat biedt ook een bijzondere kans. Misschien moeten we wel eens kritisch nadenken over ons activisme.”

Vervolgens begint Lohuis over de samenleving. “Ik moet zeggen dat de abortuspraktijk mij de laatste maanden meer bezighoudt. Ik zie statistieken hoeveel doden er tussen begin januari en eind maart van dit jaar zijn gevallen. Er waren eind maart wereldwijd een paar honderdduizend doden door corona. Daarna door ongelukken, zelfmoord, ziekte enz. Maar helemaal bovenaan: 10 miljoen doden door abortus wereldwijd. In drie maanden tijd. Toen de hele samenleving in Nederland werd platgelegd, dacht ik: idioot. Alles komt tot stilstand om mensenlevens te redden, om de kwetsbaren te redden in onze samenleving. Maar onderwijl worden er 30.000 kinderen per jaar in de baarmoeder vermoord in ons land.”

De predikant vertelt dat dit hem steeds meer bezighoudt. “Wat wordt er veel onschuldig bloed vergoten. Als je nadenkt over de abortuspraktijk, het mag tot week 24 in ons land, als je daar goed over nadenkt is dat echt om van te huilen. Dat is zo verschrikkelijk. Ik dacht: laten we ook de hele samenleving een tijdje plat leggen totdat er een einde is gekomen aan het doden van kinderen in de baarmoeder. Misschien wil God ons daar wel voor wakker schudden.


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- Kees van der Staaij wil aanzetten tot abortus strafbaar maken: "Ik schrik ervan als ik hoor hoe vaak vrouwen ‘gepresst’ worden om een abortus uit te voeren"
Meer over Abortus »

Corona
- 22 redenen om als christen niet bang te zijn voor het coronavirus
- Jacko is actief op de corona-afdeling: "Een zieke zei: 'Als je Jezus hebt, maakt het eigenlijk niet zoveel meer uit'"
- Megakerken in Zuid-Korea openen hun deuren voor eerste samenkomsten na coronacrisis
- 4 verhalen uit de Bijbel die christenen helpen om de coronacrisis te duiden
- Reformatorisch echtpaar overleeft op wonderlijke wijze corona: "Mogen getuigen dat God ons leven heeft gered"
Meer over Corona »

Reacties

Een goede gedachte om ter overdenking en relativering de koppeling te leggen met een ander kwaad, namelijk abortus met nog meer doden.
H
Het houdt mij de laatste tijd ook steeds meer bezig. Wat een verschrikking als je bedenkt hoe groot zo’n kindje als is met 24 weken. Ook is tegenwoordig bekent, dat een kindje al in een heel vroeg stadium zenuwen heeft ontwikkeld en dus kan voelen. Mijn maag draait om als ik bedenk, dat het kindje er vaak uitgeknipt wordt. Stukje bij beetje totdat alles er uit is.......
G
Ik vind dit wel goed. Om hier de vinger bij te leggen. Uit Jeremia kun je opmaken dat kinderoffers voor God de druppel waren die de emmer deed overlopen. Toen stond het vonnis van de ballingschap vast. Het ligt iets anders, maar het verschil is minder groot dan men denkt. Ja, ik ga hierin mee. En inderdaad, we moeten allemaal ons leven eens tegen het licht houden. Wie in Jezus gelooft, moet zich ook aan Gods geboden houden. Openbaring 14:12

Gerard de Lange, Bennekom
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.