nigeria kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 april 2020 door Nienke Alblas

Voorganger en 10-jarig jongetje vermoord door moslimterroristen in Nigeria: "Hoe lang zullen deze aanvallen nog doorgaan?"

Tijdens een samenkomst van kerkgangers in Nigeria is er een aanslag gepleegd door Fulani moslimfundamentalisten. Dat meldt Christian Today. Bij de aanslag werden schoten gelost en kwamen een 34-jarige voorganger, twee gemeenteleden en een 10-jarig jongetje om het leven. Twee andere aanwezigen raakten zwaar gewond.

Moses Gata overleefde de aanval. "Er is geen twijfel over mogelijk dat de aanval werd gepleegd door Fulani moslimfundamentalisten. Ze hebben verschillende dorpen in de omgeving aangevallen, zonder reden. Hoe lang zullen deze aanvallen nog doorgaan? Wanneer zal de regering de mensen gaan beschermen tegen deze groep?"

Voorganger Nmadu legt uit dat de aanvallen blijven komen.  "Deze aanval is net als de eerdere aanvallen. Het is verdoemelijk. De blijvende aanvallen van de christelijke gemeenschappen zonder aanleiding en zonder reactie van publieke instanties is tragisch. De autoriteiten beschermt de bevolking niet." Nigeria staat op plek 12 op de ranglijst chirstenvervolging van Open Doors.


Christenvervolging
- Christelijk echtpaar weigert Jezus te verloochenen ondanks woedende Indiase dorpsgenoten
- Drie jaar geleden werd Leah Sharibu ontvoerd: is de wereld haar vergeten?
- Opnieuw zware teleurstelling voor Pakistaans echtpaar in dodencel
- Kinderen in China leren dat christenen behoren tot een gevaarlijke sekte
- 70 christenen vrijgelaten uit gevangenis Eritrea
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Reacties

Ik schreef eerder: Als er een aanmerkelijk belang aanwezig zou zijn in de vorm van olie of andere noodzakelijke grondstoffen, waarbij andere landen belang zouden hebben om dit te blijven exploiteren, was daar de aanwezigheid van veiligheidstroepen al langer een feit geweest!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen