Donald Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 april 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. A. T. Vergunst: "Trump is geen heilig boontje, maar God gebruikt hem"

'Nu valt mij al lang op dat er zeer weinig respect is voor president Trump. Alles word er aan gedaan om hem door het slijk te halen. Mag je voor deze president bidden of is hij werkelijk zo’n slecht persoon als men zegt?', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Ds. A. T. Vergunst, predikant van de gereformeerde gemeente in de Amerikaanse plaats Waupun, reageert.

"In zijn doen en laten is Trump niet schoon van zonden in persoonlijk en regeringsleven", geeft Vergunst toe. "Toch behoren wij te bidden voor deze president. Hij is niet in het Witte Huis gekomen door een mensenhand! Gods’ voorzienigheid en regering staat boven zijn verkiezing tot president van Amerika. Daarom bidden wij elke (zon)dag voor de president van ons land (samen met alle anderen in de regering) zoals in Nederland voor het Oranjehuis en je eigen regering wordt gebeden. 

Een groot gedeelte van de Amerikaanse bevolking is dankbaar voor deze president en zijn regeringsteam en ik schaar mij ook onder die groep. Betekent dit dat wij, als behoudende christenen, dan ook blij zijn met alles wat er door de president en de Republikeinse partij als regeringsbeleid wordt uitgezet? Nee, dat zal niemand van de behoudende christenen echt kunnen en toch zijn wij over het algemeen dankbaar dat God ons deze president tot op heden gegeven heeft. Hij is duidelijk een behoudende figuur die op zijn manier toch vecht voor de vrijheid van het christelijk geloof.

Heb begrip dat wij hier niet de luxe hebben van een SGP die politieke vertegenwoordigers heeft. Er zijn hier over het algemeen maar twee partijen: de conservatieve en de liberale. Allebei zijn het partijen die in verschillende aspecten veraf staan van de Bijbelse normen die ons lief zijn. Maar uiteindelijk moet je dan toch kiezen voor de partij die het dichtste bij de morele gronden van Gods wet staat.

Nee, president Trump is geen heilig boontje. Hij is ook een boef, daar ben ik van overtuigd. Maar toch gebruikt God hem en Hij heeft ruim drie jaar geleden tot verbazing van de hele wereld Trump als president van de Verenigde Staten aangesteld", aldus de dominee.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

M
Toch voor bidden. 1 Tim 2.

Fouten gewoon benoemen is iets anders dan verguizen en afkraken zoveel je kunt. Zijn reactie op Corona bv is ongeveer wat de gemiddelde Nederlander 6 weken geleden ook dacht, ikzelf ook. Fout gedacht natuurlijk, maar ja.
Staat Gods’ voorzienigheid en regering niet boven elke verkiezing tot president van welk land dan ook? Of is dat bij de ene wel zo en bij de andere niet? Altijd een delicate verbintenis; geloof en aardse macht...
R
God heeft hem aangesteld - tja, wie zijn wij dan om kritiek op hem te hebben. Alhoewel, de profeten gingen minder serviel met de hoog gezeten om dan deze vdm
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.