Liz Berghuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 april 2020 door Triple Boeken

Coronapatiënt (71) deelt ervaringen in gratis digitaal boek

Uitgeverij Triple Boeken geeft vandaag het gratis (digitaal) boek ‘Zuurstof’ (belevenissen en gedachten van een corona-oma) uit. Het boekje, dat 42 pagina’s telt, is geschreven door Liz Berghuis en bedoeld om zoveel mogelijk mensen te bemoedigen.

Liz Berghuis, 71 jaar oud, moeder van 9 kinderen, oma van 18 kleinkinderen (een 19e op komst) raakt besmet met het coronavirus. Ze is hartpatiënt en valt met haar maatje en echtgenoot Antonio in de risicogroep. In maart 2020 ligt Liz wekenlang op bed naar adem te snakken. Haar negen kinderen en hun gezinnen kunnen alleen van achter de ramen naar haar zwaaien. Zoveel kleinkinderen, maar ze mogen hun corona-oma niet even knuffelen. Liz’ longen hebben het zwaar te verduren.

Dit e-boek is een kort verslag van Liz’ belevenissen en gedachten tijdens haar ziek-zijn. Ze schrijft over het verloop van het virus, haar geliefden, haar verdriet en ook van de genietmomenten, de lente, de eekhoorns en vogels in haar tuin en de hartverwarmende verbondenheid met haar maatje, Antonio. Liz is een gelovige vrouw, die troost en moed put uit de Bijbel en haar relatie met Jezus. Ook daarvan vertelt ze. Een prachtig document (met een aantal mooie foto’s) om juist in deze tijd mensen een hart onder de riem te steken.

Uitgever Theo Veldhuis: "Voor veel mensen (met name ouderen) zijn het moeilijke en eenzame tijden. In ‘Zuurstof’ komt Liz dichtbij met haar verhaal en prachtige bijbelse bemoedigingen. Een boekje om even op adem te komen. Liz en ik hopen dat het boekje door zoveel mogelijk mensen wordt gelezen en doorgegeven."

Liz Berghuis (1948) is getrouwd met Antonio. Samen hebben ze negen kinderen en inmiddels achttien kleinkinderen. Zestien jaar lang runde ze haar eigen praktijk en doceerde Sociaal Psychische Problematiek (SPP) aan de politieacademie. Ze geeft nog altijd workshops en lezingen over geestelijk lijden en de mogelijkheden tot herstel. Ze schreef diverse boeken, waaronder haar ontroerende autobiografie ‘Je doet ertoe’ (Een bewogen leven aan Gods hand).

Het boekje is kosteloos als PDF of EPUB (e-boek) gratis te downloaden op www.tripleboeken.nl. Lezers mogen het gedownloade bestand doorsturen en delen op alle mogelijke manieren. Het kan ook uitgeprint worden voor mensen die liever niet digitaal lezen.

Klik hier om het e-book gratis te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.