teleurgesteld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 april 2020 door Jeffrey Schipper

'Iedere keer val ik terug in zonden - ik word er verdrietig van'

'Elke keer weer is de verleiding te groot en val ik terug. Soms weet ik niet meer wat ik moet doen, want ik word het gek van. Kan ik dan nog op God vertrouwen? Soms denk ik dat er geen beginnen aan is met mij en ik word er erg verdrietig van. Als ik een bewuste zonde doe, wil God dan nog wel naar mijn gebeden luisteren als ik om vergeving vraag?', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"De strijd die je ervaart is voor elke christen herkenbaar", maakt ds. D. M. Elsman duidelijk. "De apostel Paulus benoemt die onder andere in Galaten 5:17, “Het vlees begeert tegen de Geest in, en de Geest tegen het vlees in; en die staan tegenover elkaar, zodat u niet doet wat u zou willen.” Daarmee wordt gelijk duidelijk dat die strijd alleen tot overwinning leidt als de Geest Zelf die in ons werkt. Zonder Zijn Goddelijke kracht blijven wij de onderliggende partij, want wij zijn “vleselijk, verkocht onder de zonde” (Romeinen 7:14).

God Zelf heeft definitief het offensief tegen de zonde en de duivel ingezet en voorgoed de overwinning behaald. Het kruis van Golgotha en het open graf zijn daar het teken en het bewijs van. Wie van Christus is, heeft deel aan Zijn overwinning. Wie niet alleen christen heet, maar door Gods genade christen ís – is door het geloof deel van (het lichaam) van Christus en hééft deel aan de overwinning van Christus.

De gedachte dat de zonde ons tot enig voordeel zou kunnen strekken, is een leugen. De zonde die tegen beter weten in niet beleden wordt en niet onder het kruis (het bloed) van Jezus Christus gebracht, blijft doorwerken als een verderfelijke macht. (...) Beste vriend, ga met je zonden en je onvermogen naar de Heere. Laat niet je gevoel je bedriegen dat God niet van ontferming wil weten."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

Mijn advies: luister naar preken van Joseph Prince op YouTube en/of op FAMILY7. Zijn uitleg is voor mij louter inspiratie om te leren om in de Rust van Vader, Zoon en Geest te verblijven. Er zijn trouwens ook genoeg boeken van hem vertaald in het Nederlands. Ik weet dat er ook in Nederland genoeg goede 'voeding' is. Maar voor mij is zijn uitleg het meest duidelijk.
A
De Normal Christelijke geboorte , The Normal Christian Birth - David Pawson - PS.
H
De zonde is het handelen en niet zijn in Gods nabijheid. Bekeren is, beseffen dat dat leidt tot de dood en weten dat Jezus Christus de weg, de waarheid en het leven is. "blijf in mij en ik blijf in jou". Dat we nog steeds nijgen naar het kwaad is de oude gestorven mens. Onze oude aard. "Ik ben ervan overtuigd dat hij die dit goede werk bij u begonnen is, het ook zal voltooien op de dag van Christus Jezus."

Filippenzen 1:6 . Dit betekent dat we nu nog niet volmaakt zijn, maar wel in volmaakte handen.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.