Kent Brantly
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 april 2020 door New Faith Network

Geloven tijdens een virus-uitbraak: New Faith Network toont ‘Facing Darkness’

Sinds 1 april 2020 is de indrukwekkende en actuele drama-documentaire 'Facing Darkness' te zien bij New Faith Network. Deze kwaliteitsfilm geeft een inkijkje in de rauwe werkelijkheid van de ebola-uitbraak in Liberia. In 2014 vocht een Amerikaans team daar niet alleen tegen een onzichtbaar virus, maar ook tegen de zichtbare desinteresse van de wereld. Omlijst met tal van authentieke beelden, zien we interviews met betrokkenen, de oud-president van Liberia en dr. Kent Brantly (foto), die het virus opliep tijdens zijn inspannende werk. Hij werd later wereldberoemd door een wonder van God tijdens zijn herstel. Wie is hij?

New Faith Network is een rijk gevuld christelijk videoplatform met de beste films, overdenkingen en (eigen) series. Een veilige omgeving voor het hele gezin. Overal en altijd beschikbaar op alle apparaten.

Expirimenteel
Kent Brantly is een Amerikaanse arts bij de zendingsorganisatie Samaritan's Purse. Bij de behandeling van ebola-patiënten in Liberia in 2014 liep hij het virus op. Hij werd wereldnieuws toen hij de eerste Amerikaan was die terugkeerde naar de Verenigde Staten om voor de ziekte te worden behandeld. Kort daarvoor kreeg hij in Liberia een experimenteel serum tegen de ziekte.

Jeugd
Brantly werd geboren in Indianapolis, als jongste van zes kinderen van Dr. Jim en Jan Branted. Hij is getrouwd met Amber Brantly en ze hebben twee kinderen. Brantly studeerde aan de Abilene Christian University in Texas, waar hij in 2003 een bachelordiploma in theologie behaalde. Nadat hij ACU had verlaten, behaalde hij zijn medische graad aan de Indiana University School of Medicine in 2009 en voltooide hij zijn studie in huisartsgeneeskunde bij het John Peter Smith Hospital in Fort Worth, Texas.

Evacuatie
Brantly en zijn vrouw zijn als medische missiewerkers in Monrovia, Liberia, verbonden aan de World Medical Mission, de medische afdeling van 'Samaritans Purse'. Liberia is één van de armste landen ter wereld. Nadat hij in de zomer van 2014 het ebolavirus had opgelopen, werd hij geëvacueerd naar het Emory University Hospital in Atlanta, Georgia, waar hij herstelde en later werd herenigd met zijn gezin.

Witte Huis
In september 2014 getuigde hij tijdens een gezamenlijke hoorzitting van de Amerikaanse Senaat over de ebola-crisis in West-Afrika en ontmoette hij president Barack Obama in het Witte Huis. Die maand schonk hij zijn plasma aan drie andere Amerikaanse ebola-patiënten. Ook riep Time Magazine hem in dat jaar uit tot ‘Person of the Year’, samen met de andere artsen en verpleegkundigen van het team.

Terugkeer
Nadat hij Ebola had overleefd, nam hij in 2019 het besluit om terug te gaan naar Afrika voor medische missies. Brantly gaf een korte verklaring waarom hij besloot terug te keren, ondanks zijn bijna-doodsituatie door het oplopen van ebola.
"Het is vijf jaar van emotionele en geestelijke genezing en groei geweest", vertelde de 38-jarige dokter aan The Christian Chronicle in een interview. "Ik denk dat we zijn gegroeid en uitgerust op manieren die we niet waren voordat we naar Liberia gingen. Nu zijn we klaar om degenen die het het hardste nodig hebben opnieuw te gaan dienen."

Te zien
Het aangrijpende verhaal over de wanhoop van de ebola-uitbraak, interviews met Kent, zijn collega's, patiënten, directeur Franklin Graham en de oud-president van Liberia zijn direct te zien in de indrukwekkende documentaire 'Facing Darkness' op New Faith Network.

Klik hier om de documentaire te bekijken bij New Faith Network

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.