Wilkin van der Kamp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

09 april 2020 door Nienke Alblas

Video: Wilkin van de Kamp ontving enveloppe met honderden euro's

In de coronacirisis verspreidt Vrij Zijn TV hoopvolle verhalen door mensen uit de gemeente hun getuigenis te laten vertellen. Wilkin van de Kamp vertelt aan de hand van Psalm 121 over het ziekbed van zijn vrouw. "We hadden 1200 euro nodig voor thuiszorg. Dit hadden we niet. Dus heb ik het in Gods handen gelegd." Vervolgens gebeurde er iets heel bijzonders.

"Psalm 121 zegt dat God voor ons zorgt. In de Herziene Statenvertaling wordt geschreven dat God onze ziel bewaart voor het kwaad. Hij beschermt jou en mij." Toen de vrouw van Wilkin, Aukje, doodziek werd door borstkanker had het gezin hulp nodig. Ondanks dat ze de hulp niet konden betalen, vroegen ze de hulp wel aan. "Ik legde het in Gods handen en heb God gevraagd in alle dingen te voorzien. We hadden niet eens verwacht dat God zo snel zou antwoorden." Het gezin ontving op de deurmat een in elkaar geknutselde enveloppe met 1000 euro en een paar dagen later nog 200 euro. "Exact het bedrag dat we nodig hadden. We hadden het met niemand gedeeld, maar in Gods handen gelegd. Hij heeft gedaan wat Hij had beloofd: Ik zal voor je zorgen."

Bekijk het getuigenis van Wilkin van der Kamp in de onderstaande video.


Corona
- 22 redenen om als christen niet bang te zijn voor het coronavirus
- Jacko is actief op de corona-afdeling: "Een zieke zei: 'Als je Jezus hebt, maakt het eigenlijk niet zoveel meer uit'"
- Megakerken in Zuid-Korea openen hun deuren voor eerste samenkomsten na coronacrisis
- 4 verhalen uit de Bijbel die christenen helpen om de coronacrisis te duiden
- Reformatorisch echtpaar overleeft op wonderlijke wijze corona: "Mogen getuigen dat God ons leven heeft gered"
Meer over Corona »

Reacties

Wonderlijk maar heel herkenbaar verhaal van Wilkin. Het overkwam mij ook meerdere keren toen ik beginjaren '80 voorzitter was van een stichting met als doel evangelisatie in Nederland en België via 27 MC zenders. Er waren toen een half miljoen zenders in Nederland en velen hadden contact in wijken en steden via zo'n zender. Na terugkomst van de Kamer van Koophandel, kwamen diverse enveloppen met geld in de brievenbus, Maar nooit geweten van wie. Zo kon ik apparatuur kopen! Het kan zo gaan ja.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.