John Kasich
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

07 april 2020 door Nienke Alblas

Amerikaanse politicus keert terug naar God door coronacrisis

Door de angst en paniek in de coronacrisis is John Kasich zich opnieuw gaan richten op het geloof. De coronacrisis heeft geleid tot een gleoofscrisis waarin hij vragen stelt over Jezus. De ChristianPost vermeldt dat hij zijn geloof heeft vernieuwd. "We moeten allemaal ons geloof toetsen en zekerheid hierin vinden", schrijft hij in zijn getuigenis.

John Kasich schrijft dat hij niet kon stoppen met het nadenken over het geloof en waar het naartoe gaat met de Amerikaanse maatschappij. Dit leidde ertoe dat hij zich richtte op God. Kasich besloot zijn vragen te stellen aan een priester van een Anglicaanse kerk in Ohio. Met hem sprak hij over de verbinding die verbroken leek tussen hem en God. "Ik geloofde met mijn hele hart in de wederopstanding van Christus, de belofte van een nieuwe schepping en het leven na de dood. Tegelijkertijd bleef ik me angstig en gespannen voelen. Ik vertelde aan de priester dat ik me frustreerde, omdat mijn geloof vooral in mijn hoofd zat en niet in mijn hart."

De Anglicaanse priester reageerde begripvol op Kasich zijn vragen. "Het is normaal dat we angstig zijn, John. We zijn geboren om te leven en niet om te sterven, onze focus moet dus ook liggen op ons leven en niet op onze dood." De politicus begreep dat geloven niet gaat om de juiste antwoorden en een levensverzekering. "Nee, het gaat om mij. Ik besef me nu dat het erom draait dat we genade hebben ontvangen van het grootste Wezen in het universum. Hij geeft om ons en onze families. Hij zorgt voor ons en ziet om naar ons leven. Dat doet Hij absoluut."

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.