Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET ISRAEL & DE BIJBEL

 

Podcast: Corona en Israël

Het coronavirus heeft onze wereld overrompeld. En zoals vaak bij een ramp, wordt naarstig gezocht naar een oorzaak. En niet alleen een medische. Is het een straf van God? Of kunnen we iets of iemand anders de schuld geven? Toen het virus vooral een ver-van-mijn-bed-show in China was, hadden we ons antwoord algauw klaar. Het komt vast doordat de Chinezen zulke onhygiënische markten hebben en onreine dieren zoals vleermuizen eten! Je ziet wat ervan komt! In Nederland werd contact met in ons land wonende Chinezen meteen angstvallig gemeden. Wie herinnert het zich nog?

We willen Joodse mensen hun eigen boek, de Bijbel, teruggeven. God gebruikte hen om de Bijbel te schrijven en zorgvuldig over te leveren. Tegenwoordig hebben veel Joodse mensen zelf geen Bijbel in huis. Uit liefde en dankbaarheid willen we hen het Woord teruggeven.

In het Midden-Oosten waarschijnlijk niemand. Daar weet men meestal meteen wie de oorzaak van alle kwaad zijn: de Joden! Israël kwam als eerste met een mogelijk vaccin. Dat kon geen toeval zijn. Het virus was ongetwijfeld ook in een Israëlisch laboratorium gemaakt! Dit soort complottheorieën zijn de uitwerking van een eeuwenoud virus, dat zich over de hele wereld heeft verspreid en steeds weer muteert. Het virus van het antisemitisme. Niets nieuws onder de zon, maar wel steeds in een ander jasje. In de iB Podcast ‘Corona en Israël’ legt Ton Stier uit hoe het antisemitisme zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld en waar we de oorsprong ervan kunnen vinden. Een helder, maar schrikbarend verslag. Toch is er gelukkig een remedie. Zoals een Joodse gelovige eens zei: ‘de leugen bestrijd je met de waarheid’.

Beluister de Podcast hier: Corona en Israël

Of gebruik je favoriete app (Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, Stitcher of Tune in).

IB Podcast bevat Bijbelstudies, info over Messiasbelijdende Joden en het Jodendom, nieuws rondom Israël, verhalen uit het veld en veel Israël-gerelateerde onderwerpen. 

Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.