lambrecht
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 april 2020 door Patrick Simons

Ouders overleden profwielrenner kunnen niet meer geloven: "Bjorg was ook zeer gelovig"

Het verliezen van een kind is de nachtmerrie voor iedere ouder. Het overkwam de ouders van profwielrenner Bjorg Lambrecht. Hij overleed vorig jaar na een val in de Ronde van Polen. Zijn ouders gaan door een zware tijd en hebben door het overlijden van hun zoon ook het geloof verloren, zo vertellen ze in gesprek met De Telegraaf.

Het medium sprak uitgebreid met de ouders over het verlies van hun zoon en de periode daarna. Zij vader vertelt onder meer dat er in een lokale kerk in Polen ieder jaar een herdenkingsmis georganiseerd zal worden. “Een mooi gebaar”, vertelt hij. “Polen is een zeer christelijk land, maar ik ben mijn christelijk geloof helemaal verloren.” De moeder van Bjorg beaamt dat: “Dat is passé. Bjorg was ook zeer gelovig.” Haar man legt vervolgens uit waarom hij niet meer gelooft: “De manier waarop hij overleden is… dan kun je toch moeilijk geloven dat er iets is.”

Lambrecht viel tijdens de derde etappe van de Ronde van Polen hard tegen een betonnen duiker aan. Hij kreeg vervolgens een hartstilstand. Hij werd gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de wielrenner ook verschillende inwendige verwondingen had. Diezelfde avond is hij tijdens een operatie overleden.

Lees het hele interview in De Telegraaf.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.