Roelof Bisschop en Kirsten van den Hul
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 april 2020 door Jeffrey Schipper

SGP-Kamerlid: "Reformatorisch onderwijs is wél veilig voor homoseksuelen"

"Ik verweer me dan ook met hand en tand tegen het verwijt dat het reformatorisch onderwijs onveilig zou zijn voor homoseksuelen. Het is niet waar", aldus SGP-Kamerlid Roelof Bisschop. Zijn collega Kirsten van den Hul (PvdA) is van mening dat christenen met een traditionele visie op huwelijk en seksualiteit mensenrechten schenden. Het Reformatorisch Dagblad sprak met de twee kemphanen.

Eerder dit jaar weigerde Van den Hul tegenover Bisschop toe te geven dat er in Nederland ruimte mag zijn voor niet-progressieve opvattingen huwelijk, gezin en seksualiteit. De politicus is van mening dat "mensenrechten geen mening zijn". "Ik raad de heer Bisschop aan om nog eens goed te kijken naar artikel 1 van onze Grondwet. Mensenrechten zijn een basiswaarde in onze rechtsstaat" , zei ze vorige maand tijdens een debat in de Tweede Kamer.

In het RD licht Van den Hul haar standpunt toe. "Bij een of de vijf reformatorische scholen staat in de identiteitsverklaring een afwijzing van de homoseksuele leefwijze, zo bleek enkele weken geleden uit een onderzoek van Pointer van enkele weken geleden. Voor mij staat het afwijzen van een homoseksuele levenswijze haaks op respect tonen voor en veiligheid bieden aan lhbt-leerlingen."

Bisschop: "Ik vind het onjuist om te zeggen dat het uitdragen van de klassieke visie op huwelijk en gezin leidt tot een ongelijke behandeling van leerlingen met een andere geaardheid dan de heteroseksuele. Je kunt prima zelf een sterke eigen identiteit hebben, die uitdragen en tegelijkertijd respect hebben voor mensen met een andere opvatting. Dan sluit je toch geen mensen uit?"

Vorig jaar werd een petitie ter ondersteuning van de Nashvilleverklaring aangeboden in de Tweede Kamer. In deze verklaring staat onder meer dat een homorelatie niet binnen een christelijke levensstijl past. Rondom het in ontvangst nemen van de petitie was Van den Hul één van de drie Kamerleden die demonstratief een statement maakte. Zij hulde zich in roze kleding gehuld en liep hand in hand met twee andere links-progressieve Kamerleden door het Kamergebouw.

Lees het volledige interview in het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.