wilders
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 april 2020 door Patrick Simons

Kamer verwerpt motie PVV om religieuze samenkomsten te verbieden

Tijdens het vierde coronadebat woensdag kwamen religieuze samenkomsten uitgebreid ter sprake. Deze kregen eerder van het kabinet een uitzondering op het verbod op bijeenkomsten en daar was een groot gedeelte van de Tweede Kamer het absoluut niet mee eens. Een motie van Geert Wilders om ook religieuze samenkomsten te verbieden, haalde het echter niet.

Vorige week maakte het kabinet na een hoop onduidelijkheid bekend dat religieuze samenkomsten tot maximaal dertig personen nog steeds mogen. Daarbij moet wel een onderlinge afstand van 1.5 meter aan worden gehouden. Gedurende het debat kwam er flinke kritiek op deze uitzondering. Lodewijk Asscher van de Partij van de Arbeid begon meerdere malen over de brandhaard in de Biblebelt en legde het verband met kerkdiensten. Ook GroenLinks en Partij voor de Dieren drongen en tijdens het debat op aan om alle kerkelijke samenkomsten in zijn geheel te verbieden.

Men wil deze maatregelen om de druk om het zorgsysteem te verlagen. Dat is overigens waar alle huidige maatregelen in Nederland op gericht zijn. Met het verbieden van religieuze samenkomsten hoopt men bij te dragen aan het voorkomen van volle intensive cares in ziekenhuizen. Een overbelast zorgsysteem zorgt namelijk voor grote problemen. Daarom besloot Geert Wilders namens de PVV ook een motie in te dienen om religieuze bijeenkomsten te verbieden. Mark Rutte raadde aan om niet voor de motie te stemmen. Als reden gaf hij onder meer op dat vrijwel alle kerken al lang maatregelen hebben genomen en overgeschakeld zijn naar online diensten. Bovendien wordt er nog steeds intensief overlegd tussen overheid en de kerken. Rutte beloofde bovendien dat er strenge maatregelen volgen als blijkt dat kerken de rand van de uitzonderingsregel opzoeken.

De motie van de PVV werd onder meer gesteund door Forum voor Democratie en haalde in totaal 65 stemmen. Alle coalitiepartijen plus SGP, DENK en 50PLUS stemden tegen. Daarmee werd de motie verworpen.


Corona
- 22 redenen om als christen niet bang te zijn voor het coronavirus
- Jacko is actief op de corona-afdeling: "Een zieke zei: 'Als je Jezus hebt, maakt het eigenlijk niet zoveel meer uit'"
- Megakerken in Zuid-Korea openen hun deuren voor eerste samenkomsten na coronacrisis
- 4 verhalen uit de Bijbel die christenen helpen om de coronacrisis te duiden
- Reformatorisch echtpaar overleeft op wonderlijke wijze corona: "Mogen getuigen dat God ons leven heeft gered"
Meer over Corona »

Reacties

J
De aap komt uit de PVV mouw!
W
Van 30 naar 10 afschalen, die naast de voorganger alléén nodig zijn voor technische faciliteiten en bv koster om livestream mogelijk te maken. In een aantal deelstaten in Amerika is 10 so wie so het maximum ongeacht wat ze allemaal voor taak kunnen hebben.

Technisch gezien kan je vanuit de huiskamer van de voorganger ook prima een Youtubedienst monteren met muziek er omheen. Tjongvolk weet dit de oudjes wel uit te leggen. Techniek een gave van God om het Evangelie te verspreiden, daar gaat het tenslotte allemaal om
H
Stuur je kerkganger 31 dan terug? Christenen zouden nu het goede voorbeeld moeten geven door de kerkdeuren te sluiten.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.