huwelijkscrisis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 april 2020 door Jeffrey Schipper

Second Love ziet online verkeer stijgen sinds coronamaatregelen

De SGP stelde onlangs bij monde van fractievoorzitter Kees van der Staaij vragen aan minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over de datingsite Second Love. Helaas voor de partij levert diens aandacht de site juist extra bezoekers op. Net als de corona-maatregelen. Dit vertelde Erik Drost, oprichter en baas van Second Love bij Radio 1.

"In deze coronacrisis wordt onze chat intensiever gebruikt", laat Drost weten. Dat wil overigens niet zeggen dat er meer wordt vreemd gegaan. Maar de vraag naar online flirts neemt wél toe. Volgens hem is het een misverstand dat iedere Second Love-bezoeker ook daadwerkelijk vreemdgaat, en houdt de overgrote meerderheid het bij online flirten.

Al jaren voert SGP een strijd tegen de overspelreclames. De partij bezorgde Second Love zoveel publiciteit dat Second Love de christenpolitici bedankte voor al de publiciteit die zij heeft veroorzaakt. "Ik vind het doorzettingsvermogen van de SGP erg sterk, maar ze moeten inzien dat ze niks gaan bereiken", liet Erik Drost eerder weten. CIP.nl publiceerde eerder dit jaar een interview met hem: "Ik geloof niet in trouw tot de dood scheidt".

SGP-jongeren diende in 2013 een klacht in bij de Reclame Code Commissie tegen reclamespotjes van Second Love. De reclame zou strijdig zijn met de fatsoensnormen en bijdragen aan een verzwakking van maatschappelijke verbanden. Drie jaar later besloot Second Love zelf om de reclames alleen in de avonduren uit te zenden. Sander Dekker, toenmalig staatssecratris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, concludeerde na onderzoek dat de reclame-uitingen voldeden aan alle regels, inclusief de Kinder- en Jeugdreclame Code.

In schriftelijke vragen vroeg Van der Staaij minister De Jonge (CDA) om zich uit te spreken over de oproep tot vreemdgaan. Ook pleit hij voor een appèl op Second Love om te stoppen met hun reclames. Daarnaast wil Van der Staaij dat de regering gemeentes aanmoedigt om dit soort overspelreclames te weren uit de publieke ruimte.

Klik hier om het Radio 1-gesprek terug te luisteren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.