Kikker unsplash
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

01 april 2020 door Nelleke de Wit

Coronadagboek woensdag: 1 april, kikker in je bil!

1 April, kikker in je bil! Mijn zoon komt met een blije snoet zijn bed uitrollen. “Mam, het is 1 april; grappendag!”

Hmmm, mijn hoofd staat vandaag niet echt naar grappen en grollen. Ik probeer de gevolgen van de crisis voor mijn bedrijf in zo goed mogelijke banen te leiden, met een hele berg extra telefoontjes, e-mails en andere vormen van communicatie tot gevolg. Diep van binnen slaak ik een zucht, als ik het ondeugende bekkie van Thomas zie. Het vermoeden rijst dat de grappen en grollen me vandaag niet bespaard zullen blijven. Als er íets is waar hij helemaal van uit zijn bol gaat, dan is het wel de moppentrommel uit de Donald Duck, of het fabriceren van zijn eigen grappen. Over de bank rollend van het schaterlachen als het kwartje is gevallen. En mama als dankbaar object voor het oneindig herhalen van de grap, aangezien zij wel hard kan lachen om grappen, maar ze die vervolgens niet onthoudt. Gat in mijn geheugen.

Ik besluit me eraan over te geven. Hoe je het ook wendt of keert; onderzoek heeft uitgewezen dat vreugde en plezier belangrijke factoren zijn voor een goedwerkend immuunsysteem. Net als gezonde voeding zoals veel groentesoorten, kiemgroenten, kamille, gember en kurkuma. En wist je dat aanrakingen tienmaal krachtiger zijn dan woorden, als het gaat om verbinding? En dat ook die aanrakingen een positief effect hebben op datzelfde immuunsysteem?

Hmmm, zolang ik last houd van dat branderige gevoel in mijn longen, niet bepaald een overbodige luxe.

Nu zijn aanrakingen van andere geliefden dan je huisgenoten vandaag de dag op de bon door alle maatregelen, maar vreugde en plezier maken kan wél!

Dus ik daag mijn lieverd uit zijn uiterste best te doen mama vandaag de slappe lach te bezorgen. Inclusief hemzelf.

Dát ziet ie wel zitten…

“Maar éérst je schoolwerk, lieverd!”

“Jamaar, mam, dát zijn geen grappen!”

We duiken ons dagschema weer in. Een nieuwe dag in crisistijd. Maar vandaag wél extra op onze hoede voor de glimoogjes en broedkunsten van zoonlief.

Nelleke de Wit (39) is getrouwd met Marco (38) en moeder van Thomas (9) en Eva (6). In het dagelijkse leven is ze ondernemer, auteur en trainer bij Powervrouwen en TotalBalance. Persoonlijke ontwikkeling en levenskunst hebben haar hart en in haar dagboek beschrijft ze hoe ze de crisis rondom het Coronavirus beleeft nu ze noodgedwongen thuiszit met haar man en kinderen

Dagelijks het dagboekfragment ontvangen? Tijdens werkdagen ontvang je het fragment in je mailbox. Meld je hier aan. Alle dagboekfragmenten lezen? Kijk dan eens hier!


Coronadagboek
- Coronadagboek vrijdag 27 maart: Gaan met die banaan
- Coronadagboek 20 april: Een hele generatie weggevaagd
- Coronadagboek maandag 23 maart: Goed nieuws voor control freaks
- Coronadagboek donderdag 2 april: Vive la vie!
- Coronadagboek dinsdag 7 april: Het wordt iets té gezellig hier
Meer over Coronadagboek »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen