Gor Khatchikyan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 april 2020 door Jeffrey Schipper

Arts Gor staat in de frontlinie: "Elke dag zegt God tegen mij: ‘Wees niet bang want ik ben bij je’"

"Ik ben veranderd, maar de belofte van God staat nog steeds. Ook nu in deze coronacrisis. Elke dag als ik naar mijn werk ga, zegt God weer tegen mij: ‘Wees niet bang want ik ben bij je’", vertelt arts Gor Khatchikyan. Afgelopen zondag sprak hij tijdens de online kerkdienst van EO BEAM.

‘Wees niet bang! Want ik ben bij je, vrees niet want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen. Ik zal je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.' Deze tekst (Jesaja 41:10) kreeg hij bij een Bijbelstudie en heeft Gor altijd bewaard in zijn portemonnee. Dit vers bemoedigde Gor toen hij met zijn gezin van AZC naar AZC ging en uitzetting naar Armenië voortdurend als een donkere wolk boven zijn hoofd hing.

"Nu, jaren later, ben ik niet meer de uitgeprocedeerde asielzoeker. Ik ben niet meer dat jongetje dat het land uitgezet wordt. Nee, God heeft me in het ziekenhuis geplaatst. (...) Elke keer als ik een ruimte binnenga waar veel besmettingen van corona zijn, denk ik even: ‘Wat als ik nou zelf ziek word?’. Maar dan is die tekst uit mijn portemonnee daar weer die zegt: ‘Wees niet bang want ik ben bij je, vrees niet want ik ben je God’.

Of we nu thuis zitten en vele redenen hebben om bang te zijn, of op het werk zijn en mensen helpen met kritieke klachten. De belofte van God staat vast."

Bekijk de BEAM-kerkdienst en lees hier de volledige samenvatting op de site van BEAM:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.