Arjan Breukhoven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Organist Arjan Breukhoven gaf sinds coronacrisis al 20 Facebook-concerten

Het is stil geworden in Nederland. Alle concerten en theatervoorstellingen zijn vanaf 13 maart in ieder geval tot aan 1 juni geannuleerd, ook zijn concertreizen in mei naar de USA en Duitsland gaan niet door vanwege de crisis. Een tournee in juli naar Australië staat op losse schroeven. De Rotterdamse organist, pianist en dirigent Arjan Breukhoven bedacht als één van de eersten een creatieve oplossing voor het cancelen van al zijn concerten. Gezien de vele reacties vanuit binnen- en buitenland wordt dit zeer gewaardeerd.

"Sinds vrijdag 13 maart ben ik begonnen met een dagelijks concert wat live gestreamd wordt via Facebook ’s avonds om half acht, direct na de mededeling dat concerten niet meer mochten worden gegeven. "Het Live Facebook Concert” geeft hij vanuit zijn huiskamer of vanuit verschillende kerken in de regio, zoals bijvoorbeeld vanuit Laurenskerk in Rotterdam en de Groote Kerk van Maassluis, maar ook vorige week vanuit Voorthuizen en is live te volgen via Facebook. Het eerste concert gaf hij nog alleen, maar meerdere bekende collega musici werkten al mee aan dit live concert.

"Iedere dag vanaf half acht 's avonds geef ik, zolang het duurt, een kort concert met iedere keer andere muziek en met andere muzikale vrienden, iedere dag anders", zo zegt Arjan. "Vanwege het Corona Virus blijven veel mensen noodgedwongen binnen en alle concertgebouwen, kerken en theaters zijn dicht, dus dan draai ik het maar om: ik kom naar de mensen toe met mooie muziek en topsolisten via internet. Ik gooi dus eigenlijk het roer om. Een kort moment van muzikale ontspanning voor de mensen thuis. En, iedere dag anders! Ik zit nog steeds vol ideeën wat de programma’s en de medewerkenden betreft!”

Arjan Breukhoven ontvangt dagelijks honderden reacties vanuit binnen- en buitenland. "Indrukwekkend hoeveel en waar vandaan mensen de concertjes live volgen. Berichten van kijkers komen van bijzondere locaties zoals vanuit de Sinaï-woestijn of vanuit Hiroshima tot zelfs uit o.a. Nieuw-Zeeland, Australië en de USA aan toe. Vanuit heel de wereld komen erg positieve reacties binnen zoals deze bijvoorbeeld: “ik plan mijn dag naar de livestream. Ik zorg dat ik om half acht klaar zit”. Echt super gaaf om te doen!" Collega musici melden zich spontaan aan om mee te doen. Dagelijkse bekijken duizenden viewers de stream via Facebook en YouTube.

“Om eerlijk te zijn ben ik er zowat de hele dat mee bezig. Iedere dag een concert geven houdt in dat je veel uren moet studeren om het te spelen programma in je vingers te krijgen, het moet wel top zijn, maar daarnaast moet ik wel alle streams voorbereiden als het gaat om de medewerkers en de locaties. Een goede bezigheidstherapie voor mij in deze spannende tijd, het houdt mij van de straat!”, aldus een positieve Breukhoven.

Klik hier om de Facebook-pagina van Arjan Breukhoven te volgen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.