paul den hertog
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 maart 2020 door Patrick Simons

Dominee Paul den Hertog kwam met corona op de IC terecht: "Het ging door me heen dat ik kon sterven"

Het waren heftige dagen voor dominee Paul den Hertog (62) uit Amsterdam. Hij raakte besmet met het coronavirus en kwam op de intensive care (IC) terecht. Onderweg naar de IC zei een verpleegkundige tegen hem dat hij wellicht een week in slaap gebracht zou worden. Het Nederlands Dagblad sprak met hem: “Het is door me heen gegaan dat ik kon sterven, maar dat had niet de overhand.”

De predikant werd opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting en dat werd zo ernstig dat hij naar de Intensive Care werd gebracht. Tegenover het dagblad vertelt hij wat hem onderweg naar de IC bezighield: “Wat overheerste was de gedachte dat er goede zorg was en dat er een heleboel mensen voor me aan het bidden waren. Als je zelf niet in staat bent tot bidden, mag je weten dat overal mensen individueel en in kerkdiensten je naam leggen in de handen van de God die je samen kent.”

Gelukkig overleefde hij het en is hij inmiddels weer thuis, zo meldde ook predikant Martijn Rutgers op Twitter. "Heel blij dat collega Paul den Hertog weer uit het ziekenhuis ontslagen is, na zeer ziek te zijn geweest door het coronavirus. Ik bid voor een verder en spoedig herstel."

Den Hertog is niet de enige predikant die besmet werd met het coronavirus. Ds. A. Verschuure van de Gereformeerde Gemeenten werd vorige week ook opgenomen in het ziekenhuis. Hij is afgelopen maandag overgebracht van het IJssellandziekenhuis te Capelle aan den IJssel naar het Erasmus MC te Rotterdam. Vorige week overleed, voor zover bekend, de eerste geestelijke in Nederland aan het coronavirus. Het betrof de 78-jarige priester Hans de Visser uit Boxtel. 


Corona
- 22 redenen om als christen niet bang te zijn voor het coronavirus
- Jacko is actief op de corona-afdeling: "Een zieke zei: 'Als je Jezus hebt, maakt het eigenlijk niet zoveel meer uit'"
- Megakerken in Zuid-Korea openen hun deuren voor eerste samenkomsten na coronacrisis
- 4 verhalen uit de Bijbel die christenen helpen om de coronacrisis te duiden
- Reformatorisch echtpaar overleeft op wonderlijke wijze corona: "Mogen getuigen dat God ons leven heeft gered"
Meer over Corona »

Lees het hele verhaal in het Nederlands Dagblad

Reacties

Deze broeder is nu beschermd tegen het virus en kan vrijer coronapatiënten bezoeken om hen het evangelie te vertellen, dat bij Jezus iedereen veilig is.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.