copeland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 maart 2020 door Patrick Simons

Kenneth Copeland roept coronavirus live op televisie 'een halt toe'

Opnieuw laat de Amerikaanse televisie-evangelist Kenneth Copeland van zich horen tijdens de coronacrisis. Waar hij eerder patiënten dwars door het televisiescherm heen probeerde te genezen, riep hij nu het virus met harde bewoordingen een halt toe en verklaarde hij Amerika genezen. “In de naam van Jezus spreek ik een oordeel over je uit COVID-19! Het is over. Voorbij. Het is over”, zei de evangelist onder meer.

De beelden verspreiden zich inmiddels razendsnel over internet. Het filmpje werd intussen al meer dan een miljoen keer bekeken over de heel wereld. Het zijn dan ook bijzondere beelden. Copeland proclameert met zijn ogen dicht en spreekt het virus met autoriteit toe: “In de naam van Jezus, en staand in de profetie van God spreek ik een oordeel over je uit COVID-19! Ik spreek een oordeel over je uit satan, vernietiger die je bent, moordenaar. Ga weg. Je kracht zal verbreken. Ik eis een oordeel over je. Ik eis het, ik eis het, ik eis het.”

“Een vaccinatie zal onmiddellijk komen”, vervolgt Copeland. “Ik zeg dat het klaar is. Naar beneden vanaf je plaats van autoriteit, jij vernietiger. Naar beneden jij en je zult kruipen op je buik, net zoals toen God je dat opdroeg toen Hij zijn voet op je hoofd zette in de hof van Eden. Het is voorbij. Het is over. De Verenigde Staten zijn genezen.”

Er wordt inmiddels volop gereageerd op de uitspraken van de evangelist. Hemant Mehta reageert vernietigend. Hij deelt de beelden, noemt Copeland een ‘scamvangelist’ en schrijft: ‘Hij vernietigt het virus door wat ik alleen maar kan omschrijven als een christelijke toverspreuk.’ Ook journalist Karel Smouter reageert op Twitter: ‘Wel jammer dat ‘ie alleen de United States of America genezen verklaart’, klinkt het droog.


Corona
- 22 redenen om als christen niet bang te zijn voor het coronavirus
- Jacko is actief op de corona-afdeling: "Een zieke zei: 'Als je Jezus hebt, maakt het eigenlijk niet zoveel meer uit'"
- Megakerken in Zuid-Korea openen hun deuren voor eerste samenkomsten na coronacrisis
- 4 verhalen uit de Bijbel die christenen helpen om de coronacrisis te duiden
- Reformatorisch echtpaar overleeft op wonderlijke wijze corona: "Mogen getuigen dat God ons leven heeft gered"
Meer over Corona »

Reacties

J
Hokus-pokus heeft ook een liturgische oorsprong ("hoc est corpus" -> "dit is mijn lichaam" (ik weet niet zo goed hoe/of ik dat moet 'capitaliseren'). Natuurlijk is de Heere in controle ook over de coronasituatie, maar ook Christus gebood niet dat alle ziekte uit de wereld verbannen zou worden, als er Een was die dat had kunnen doen was Hij het als Schepper van hemel en aarde.
H
Het lijkt mij verstandiger dat Kenneth Copeland zich terugtrekt in zijn binnenkamer i.p.v. een TV show op te voeren.
Het bevrijdend evangelie van en door Jezus Christus, kent vele verpakkingen. Deze verpakking werkt in mijn beleving als anti reclame.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.