passion
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 maart 2020 door Patrick Simons

We kunnen op Witte Donderdag 'gewoon' naar The Passion kijken!

Goed nieuws voor de liefhebbers van The Passion! De jaarlijkse uitvoering van het paasverhaal komt namelijk alsnog op televisie, zij het in een andere vorm. Ook is het thema aangepast van #vrijheidvoorjou naar Geef mij nu je angst. Dat meldt de organisatie op haar website.

Het gaat om een speciale jubileumeditie van 10 jaar The Passion. Het thema is aangepast naar de actuele situatie. Het verhaal van het lijden en sterven van Jezus wordt dit keer samengesteld uit scènes en liedjes die reeds in eerdere edities werden getoond. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Johnny de Mol. Ook zal er een liveprocessie plaatsvinden die geleid wordt door Anne-Mar Zwart.

De Mol zou ook bij de oorspronkelijke editie als verteller fungeren. Tegenover NU.nl vertelt hij blij te zien dat met deze oplossing het verhaal alsnog getoond kan worden. “Het is echt heel bijzonder dat we in deze bizarre tijden dit paasverhaal alsnog zo dicht bij de mensen kunnen vertellen.” Hij vindt bovendien dat het verhaal goed aansluit bij de gevoelens die veel mensen nu hebben. “Angst en verdriet, maar ook geloof, hoop en liefde. Ook kunnen veel kijkers hun hart ophalen aan fragmenten uit eerdere edities met hun favoriete artiest, hun mooiste lied of mooiste scène.”

De processie vindt uiteraard anders dan anders plaats. Het is echter wél mogelijk om jezelf bij de online processie aan te sluiten. The Passion zal gewoon op de geplande datum en tijd te zien zijn: donderdag 9 april om 20.30 uur op NPO1.

Reacties

H
Persoonlijk heb ik geen behoefte aan dit spektakel, maar misschien spreekt het een ander wel aan.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.