ziekenhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 maart 2020 door Patrick Simons

Katholiek echtpaar met corona overlijdt binnen 24 uur na elkaar

De coronacrisis zorgt voor heel veel pijn en verdriet bij miljoenen mensen over de hele wereld. In het kleine Gelderse dorpje Alverna overleed een christelijk echtpaar binnen 24 uur na elkaar aan het virus. En dat heeft grote impact op het dorpje waar iedereen elkaar kent.

2500 inwoners heeft Alverna slechts en het is dan ook niet verwonderlijk dat iedereen Rien en Rina Smits kende. Het echtpaar van respectievelijk 80 en 81 jaar oud waren ontzettend geliefd in het dorp. Niet in de laatste plaats omdat de katholieke Rina haar geloof handen en voeten gaf door altijd klaar te staan voor anderen, zo vertelt Jolande Gremmen van de Katholieke Ouderen Bond aan Hart van Nederland. “Rina was hier verantwoordelijk voor lief en leed. Dat wil zeggen dat ze de leuke dingen organiseerde, maar ook legde ze bezoekjes af aan 90-jarigen of ging langs als er ergens een sterfgeval was Ze stuurde ouderen altijd kaartjes, hield alles bij. Rina was zo actief hier, we gaan haar vreselijk missen.”

Tot twee weken geleden waren Rien en Rina nog gezond en was er weinig aan de hand, zo vertelt hun dochter Jessica tegen De Gelderlander. Ze waren eerst een beetje grieperig maar plotseling sloeg het om en werden ze ontzettend ziek. De huisarts achtte de kans echter niet zo groot dat er sprake was van corona. Vooral Rien werd echter steeds zieker en uiteindelijk moest hij naar het ziekenhuis, waar de coronatest positief was. De artsen gingen er vervolgens ook vanuit dat Rina, die steeds zieker werd, ook het virus had. Getest werd zij niet meer. Het echtpaar koos er zelf voor om niet aan de beademing te gaan en beiden overleden kort daarna.

Vanwege het coronavirus vindt de uitvaart in kleine kring plaats. Wel zegt Gremmen dat er op een later moment zeker een herdenking georganiseerd gaat worden in het Gelderse plaatsje.

Reacties

F
Als dit is wat je nalaat en hoe er over je gesproken wordt, heb je wel het Licht van Jezus laten schijnen.

Fl.Pieters

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.