paus fransiscus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

30 maart 2020 door Patrick Simons

Bekijk de indrukwekkende beelden van de paus op een leeg Sint-Pietersplein

Vrijdag doken er unieke en bijzondere beelden op van de paus. Een bijzonder Urbi et Orbi, ditmaal niet op een christelijke feestdag zoals Kerst of Pasen, maar juist in tijd waarin de hele wereld in crisis is. Midden in deze angst en onzekerheid kwamen beelden van de paus op een vrijwel leeg Sint-Pietersplein hard binnen.

De beelden werden vrijdagavond ook op de Nederlandse televisie uitgezonden. Vooral het moment waarop de paus over een leeg en doodstil plein richting het kruis van Christus loopt en daar enkele momenten blijft staan, maakten indruk. Vooral omdat dit kruisbeeld speciaal voor deze gelegenheid op het plein was geplaatst. Het is hetzelfde kruisbeeld dat ten tijde van de pest door heel Rome werd gedragen. Normaal gesproken staat dit kruisbeeld in de San Marcello kerk.

Daarna sprak hij de wereld toe. “We zijn allemaal bang en verloren. Net als de discipelen in de Bijbel zijn we totaal onverwacht overvallen door een storm. We zitten dan ook allemaal in hetzelfde schuitje. We zijn zwak en gedesoriënteerd. Maar tegelijkertijd is het belangrijk en noodzakelijk dat we er samen inzetten omdat we allemaal geroepen zijn om het samen uit te roeien.”

De pandemie is volgens de paus geen goddelijk oordeel, maar een tijd voor ons om te oordelen. ‘Het is een tijd om te kiezen wat wij belangrijk vinden en wat slechts tijdelijk is en voorbijgaat. Het is een tijd om ons leven weer op de rails te krijgen en ons te richten op U God en op anderen’, schrijft hij op Twitter. De paus deelde ook een indrukwekkend filmpje van het hele gebeuren.


Corona
- 22 redenen om als christen niet bang te zijn voor het coronavirus
- Jacko is actief op de corona-afdeling: "Een zieke zei: 'Als je Jezus hebt, maakt het eigenlijk niet zoveel meer uit'"
- Megakerken in Zuid-Korea openen hun deuren voor eerste samenkomsten na coronacrisis
- 4 verhalen uit de Bijbel die christenen helpen om de coronacrisis te duiden
- Reformatorisch echtpaar overleeft op wonderlijke wijze corona: "Mogen getuigen dat God ons leven heeft gered"
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.