Christenen Nepal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Predikant die beweert dat coronapatiënten door gebed kunnen genezen opgepakt door politie

De politie in Nepal heeft een man gearresteerd van het verspreiden van 'valse informatie' over het coronavirus. Pastor Keshab Acharya beweert dat het door gebed mogelijk is om van corona te genezen. Nadat de 32-jarige prediker deze boodschap tegenover zijn gemeente deelde, werd hij opgepakt, laat Morning Star News weten.

De pastor werd gearresteerd op basis van een video die op sociale media circuleert. In de video is te zien dat Acharya bidt en het coronavirus bestraffend toespreekt. Op de website van de politie staat dat pastor Acharya wordt vastgehouden vanwege 'misleiding en het verspreiden van valse informatie op sociale media over het coronavirus'. De politie voegt toe dat de prediker corona een boze geest noemde.

Tegenover Himalayan Times laat de politie weten dat de voorganger zeven dagen in hechtenis is genomen en dat er voorbereidingen worden getroffen om verdere actie te ondernemen. Naar verluidt zou de predikant een gevangenisstraf van zes maanden kunnen krijgen.

Junu Acharya, de vrouw van de gearresteerde pastor, heeft het er erg moeilijk mee dat dit alles juist tijdens de coronacrisis afspeelt. De zorg voor hun twee kinderen moet zij nu alleen voor haar rekening nemen.

Namens Federation of National Christians in Nepal (FNCN) laat voorzitter C. B. Gahatraj weten dat de gevangenneming van de kerkleider 'onaanvaardbaar' is en ingaat tegen de Nepalse grondwet. "Niets in de video wijst op een wettelijke overtreding", vindt hij.


Corona
- "Mark Rutte begrijpt niet dat aanbidding meer is dan liedjes zingen"
- Coronamaatregelen leggen verschrompeld kerkbesef bloot
- In gesprek met een zwemjuf stond ik met mijn mond vol tanden
- Minister De Jonge: "Dringend advies niet te zingen in de kerk, maar geen 'psalmenpolitie'"
- Advies Rutte: ook na 1 juli niet zingen in de kerk
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.