corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 maart 2020 door Patrick Simons

Hasselt hard getroffen door coronavirus: "Ik wil uit de hoek van de angst blijven"

Het stadje Hasselt in Overijssel is relatief zwaar getroffen door het coronavirus. Van de ruim 7000 inwoners zijn er inmiddels vijf overleden. Opvallend is dat vooral de kerkelijke gemeenschap zwaar is getroffen. De NOS ging erheen met een camera.

Centrale vraag van de dienstdoende verslaggever is of het coronavirus gezien moet worden als een oordeel van God. Volgens burgemeester Eddy Bilder wordt daar door de diverse kerken anders naar gekeken. “Er zijn natuurlijk kerken waar bij rampspoed wordt gekeken of daar de hand van God in kan zitten. En er zijn kerken die een wat andere benadering hebben. Maar de kerken gaan eenduidig om met wat de gelovigen nu te doen staat: bidden.

Margriet Prins, voorzitter van de kerkenraad van de Gereformeerde Ichtuskerk, ziet virus niet als een straf van God. “Ik geloof dat God ons niet straft met een virus. Ik denk dat wij met elkaar kwetsbare mensen zijn. Dit overkomt ons nu, maar om de schuld aan God te geven? Nee. Dat is niet wat wij als kerk zouden willen uitstralen.”

Ook wordt er aan willekeurige voorbijgangers gevraagd hoe zij het beleven. “Ik wil eigenlijk wel uit de hoek van de angst blijven”, zegt één van hen. “Ik ben zelf christen en ik geloof erin dat we alles doen om veilig te blijven. Als het ons treft, is dat zo. Maar ookd na is God erbij.”

Bekijk hier de hele reportage. 


Corona
- Open Doors: Corona is voor vervolgde christenen levensgevaarlijk, ook als ze niet ziek worden
- Geloof en wetenschap combineren is voor deze christelijke topwetenschapper geen probleem
- Meer dan vijftig gemeenteleden besmet met corona na heropening Amerikaanse kerk
- Vijf redenen waarom christenen niet in actie komen tegen coronamaatregelen (ten onrechte)
- "Mark Rutte begrijpt niet dat aanbidding meer is dan liedjes zingen"
Meer over Corona »

Reacties

J
Zoals een inwoner zei: ik blijf liever weg uit de hoek van de angst. Maar ... vertrouw op God, zoals in Psalm 91. Wij bidden o.a. voor Hasselt, maar wij danken God ook voor mensen wereldwijd, ook in Hasselt (familie) die herstellende zijn van het c.virus. Troost en bemoediging is er in het Paasevangelie. Jezus lééft, ook in een wereld vol corona. Zijn liefde reikt verder dan dit leven. Wie in Hem gelooft, zal leven, ook al is hij gestorven. Joh. 11: 25, 26. Dat is geen goedkoop praatje, maar Gods blijde boodschap voor ons allen.
S
Een eerste gedachte: Je kan angst tegemoet treden zonder God of met God. De diepste reden dat een christen niet bang hoeft te zijn, is volgens mij omdat hij of zij weet dat hem of haar hierna een beter Leven wacht met God op de nieuwe Hemel en Aarde. Maar de dood is verschrikkelijk: veel sterkte voor de getroffenen, ook in Hasselt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.