politie india
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 maart 2020 door Nienke Alblas

Christenen moeten van Indiase politie Jezus aan het kruis imiteren terwijl ze worden bespot en mishandeld

Tijdens een samenkomst op 15 maart werd een kerkdienst onderbroken door Hindoestaanse Nationalisten. De mensen uit de kerk in het Indiase Uttar Pradesh werden bedreigd met stokslagen. In plaats van de overvallers te arresteren, werden vijf gemeenteleden meegenomen door de politie schrijft De ChristianPost. "Hij liet ons poseren als Jezus nadat hij ons had mishandeld en bespotte ons met de woorden: 'Eens kijken of Jezus jullie nu komt redden", vertelt voorganger Indresh Kumar Gautam.

"De nationalisten pakten Bijbels en instrumenten, maar de politie deed niets om hen tegen te houden. In plaats daarvan werd ik samen met vier aanbiddingsleiders gedwongen mee te komen naar het politiebureau." Een van de gearresteerden zei dat hij geen christen was. "Toen de politie dit hoorde werd er meteen een proces tot vrijlating in gang gezet." De vier overgebleven christenen werden mishandeld door de politie.

De politie vroeg aan de gearresteerde christenen of zij mensen bekeerden tot het christendom. Voor voorganger Kumar antwoord kon geven werd hij geslagen met een knuppel. "De alcohollucht uit zijn mond was ondragelijk. Ik schreeuwde het uit van de pijn en riep de Heer aan. 'Heer, als ik dit lijden moet ondergaan voor het geloof dan accepteer ik het. Geef me de kracht.' Mijn stem sloeg over, maar ik bleef mezelf herhalen. Ik bleef de Heer vragen om kracht, ik kon de pijn zelf niet verdragen."

Na de mishandeling werden de christenen gedwongen om te poseren als Jezus aan het kruis. De politieagenten spotten met de gelovigen. "Hij zei tegen ons dat hij wilde dat het voelde alsof hij Jezus zelf mishandelde", vertelt Kumar, "Hij bleef met ons spotten en zei: 'Laten we eens zien of Jezus je komt redden.'" Toen de christenen na zes uur werden vrijgelaten konden ze niet meer lopen vanwege de pijn. "Alleen onze littekens zijn het bewijs van wat er is gebeurd."


Christenvervolging
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
- Waarom het goed is om als christen vervolgd te worden
- Hemeltergende stilte na aanslagen: benoem de daders en geef slachtoffers een gezicht
- Dominee Henk-Jan Prosman komt in actie en heeft een boodschap voor de media: "Stop met zelfcensuur en politieke correctheid"
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.