oude vrouw corona ziekenhuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 maart 2020 door Nienke Alblas

Goed nieuws: Vrouw van 90 jaar oud herstelt van corona

Geneva (90) uit Washington werd getroffen door het coronavirus. Gezien haar hoge leeftijd zagen dokters haar kansen niet optimistisch in vermeld Faithwire. Na een hevig ziekbed en een ziekenhuisopname is de vrouw herstelt van het virus. "Dit is een geschenk van God, Zijn werk met mij is nog niet klaar!"

Ouderen behoren tot de kwetsbare doelgroep in deze coronacrisis. Het grootste deel van de slachtoffer van corona met zware klachten is boven de zestig jaar oud. Toch is het niet onmogelijk om ook op hoge leeftijd het virus te overwinnen. Geneva mag over een paar dagen naar huis. Hier moet ze nog een periode in quarantaine verblijven samen met een aantal familieleden. "Ik ga vechten voor mijn familie. Ik wil mijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen trots maken", zei de vastberaden Geneva toen ze gediagnosticeerd werd met COVID-19. Dochter Neidigh noemt haar moeder een 'overlever' en 'standvastige vrouw'. 

Toen Geneva haar heup brak was ze volgens haar dochter lichtelijk van slag hiervan. "Ik wist dat ze zich volledig in zou zetten voor haar herstel." Vervolgens werd Geneva gediagnosticeerd met het coronavirus. Dit baarde dochter Neidigh zorgen. "Toen ze in isolatie moest maakte ik mij zorgen. Ze heeft haar familie nodig en kan niet zo goed op zichzzelf zijn. Ik was bang dat ze op zou geven. Dit heeft ze ook gedaan. Het ging steeds slechter met haar, totdat de familie langskwam om afscheid te nemen."

Het zien van de familie motiveerde Geneva om niet op te geven. Na een aantal tests werd zij afgelopen zondag gezond verklaart. "Het is een wonder", zegt Neidigh. "Toen ik hoorde dat ze beter was ben ik zo snel mogelijk naar haar toegegaan. Een diagnose met corona op haar hoge leeftijd lijkt een doodsverklaring, maar ze heeft bewezen dat dit niet zo is. Het heeft me doen beseffen dat het belangrijk is om om te zien naar ouderen en hen te helpen in deze tijd."


Corona
- Open Doors: Corona is voor vervolgde christenen levensgevaarlijk, ook als ze niet ziek worden
- Geloof en wetenschap combineren is voor deze christelijke topwetenschapper geen probleem
- Meer dan vijftig gemeenteleden besmet met corona na heropening Amerikaanse kerk
- Vijf redenen waarom christenen niet in actie komen tegen coronamaatregelen (ten onrechte)
- "Mark Rutte begrijpt niet dat aanbidding meer is dan liedjes zingen"
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.