Tate Reeves
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 maart 2020 door Nienke Alblas

Amerikaanse gouverneur deelt Bijbelse boodschap en coronagebed via Facebook-livestream

De Amerikaanse gouverneur van Mississippi ging afgelopen zondag live op Facebook met bijbelteksten en gebed. "We zijn bezorgd maar niet gestrest. We staan perplex, maar niet zonder antwoord. We worden vervolgd, maar zijn niet verlaten. We worden onderdrukt, maar niet verwoest", leest Tate Reeves uit 2 Korinthiërs 4: 8-9. De ChristianPost schrijft over de videoboodschap van de politicus.

In de livestream bemoedigt hij mensen uit de staat Mississippi en bedankt hij alle mensen die werken aan de bestrijding van het coronavirus. "Dit zijn onwijs moeilijke tijden", zegt de gouverneur, "we zien hoe mensen hard werken om een verschil te maken." Hij geeft aan dat hij toegewijd is om verdere verspreiding van corona te beperken. Hieraan moet iedereen zijn steentje bijdragen. "We moeten omzien naar onze vrienden en buren."

Op lange termijn kunnen er problemen ontstaan in de lokale ziekenhuizen door overbelasting. Hij bidt voor alle medewerkers van de zorg, maar ook voor politieke leiders zoals president Trump, vice-president Pence, politici en inwoners van Mississippi. Tot slot sluit Reeves af met Johanes 3:16. "Naar welke soort kerk je ook gaat en welke leer je ook aanhangt. Dit vers vat voor elke christen samen hoe God ons lief had en Hij is altijd dezelfde. Hij heeft ons ook nu nog steeds lief." Met het bijbelvers sluit hij zijn liveboodschap af. 'Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.'

Kijk de volledige videoboodschap van Reeves in de onderstaande video.


Corona
- Geloof en wetenschap combineren is voor deze christelijke topwetenschapper geen probleem
- Meer dan vijftig gemeenteleden besmet met corona na heropening kerk
- Vijf redenen waarom christenen niet in actie komen tegen coronamaatregelen (ten onrechte)
- "Mark Rutte begrijpt niet dat aanbidding meer is dan liedjes zingen"
- Coronamaatregelen leggen verschrompeld kerkbesef bloot
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.