Christian Verwoerd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 maart 2020 door Christian Verwoerd

Christian Verwoerd plaatst het coronavirus in profetisch perspectief

Nu de hele wereld wordt geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het bestaan en de onzekerheid van het leven, mogen wij als christenen weten dat niet het coronavirus regeert, maar dat God regeert over deze wereld. Het is Zijn schepping en Hij weet wat Hij doet.

Veel gelovigen bidden terecht om bescherming tegen dit virus. Hoe begrijpelijk en belangrijk dit ook is, toch geloof ik dat dit niet ons enige gebed moet zijn. Het is ook in deze situatie belangrijk te vragen: 'Leer ons bidden'. Wat is in dit geval 'bidden naar Gods wil'? Dat moet onze worsteling zijn. Wat wil God door dit alles heen zeggen?

Wij, die zo indivualistisch willen zijn, worden nu ironisch genoeg thuis gedwongen tot een tijdelijk individualistisch bestaan.
Wij, die de wetenschap zo hebben verheerlijkt als onze bron van kennis, worden nu geconfronteerd met de o zo weinige wetenschap die we als mensen bezitten.
Wij, die altijd streven naar groter, naar meer, naar schaalvergroting en economische groei, worden nu blootgesteld aan de kwetsbaarheid van grote netwerken.
Wij, die constant pushen dat vaders en moeders beiden zoveel mogelijk buitens huis moeten werken, worden geconfronteerd met situaties waar ouders thuis broodnodig zijn.
En zo kan je doorgaan.

Ik zal zeker niet degene zijn die een rechtstreeks verband durft te leggen tussen zonde en deze pandemie. Wij als mensen zijn geen rechter. Maar wel geloof ik dat wij God in deze tijd meer moeten vragen dan alleen gezondheid voor ons lichaam. Verschillende Bijbelse geschiedenissen laten Gods spreken zien door allerlei wereldwijde gebeurtenissen heen. Dus onze vraag moet ook zijn: Wat wilt U zeggen? Deze pandemie brengt ons falen als mensheid aan het licht. Verootmoediging en persoonlijke inkeer is daarom nodig.

2 Kronieken 7:14 zegt: “Als Mijn volk waarover Mijn Naam is uitgeroepen, in ootmoed buigt en bidt, en zij Mijn aangezicht zoeken, en zij zich bekeren van hun slechte wegen, dan zal Ik vanuit de hemel horen, hun zonden vergeven en hun land genezen.”

Mag deze situatie ons aansporen om meer te gaan ontdekken waar God mee bezig is in onze tijd. Dat we wakker worden geschud uit de geestelijke slaap en de profetieën meer gaan begrijpen. In het licht van de profetische ontwikkelingen waarbij ons land steeds meer van God los raakt, moeten we niet tevreden zijn als straks het virus (zo we hopen!) is ingedamd. Ja, natuurlijk bidden we daarvoor en doen we er alles voor. Maar zonder God is ons land nog steeds verloren. Gods wetten en regels worden steeds meer losgelaten, en als dat zo doorgaat, zal de zegen steeds meer verdwijnen uit ons land. We moeten de ernst van de tijd met elkaar gaan zien, en ons gaan voorbereiden op Jezus' terugkomst. Hij, de Koning van Israël komt spoedig. We kunnen ons in deze tijd bewapenen met de 'helm van de hoop op de zaligheid’ (1 Thess 5:8); de geweldige verwachting van Jezus' Koninkrijk waarin alle ziekte zal worden weggedaan. Dat is de zekere toekomst die we mogen uitstralen naar mensen die door angst worden bevangen. Maranatha!


Christian Verwoerd
- Waarom het gevaarlijk is om als christen te leven vanuit gevoel
- Column Christian Verwoerd: God gaat de rollen omkeren!
Meer over Christian Verwoerd »

Corona
- Bekijk deze hartverscheurende fotoreportage over coronapatiënten in Italië: "God red ons!"
- Nienke runt een duurzame kledingwinkel: "Normaal gesproken overleeft de winkel de coronacrisis niet"
- Door corona ziet Kars Veling (71) zijn vrouw niet meer: "Het voelt alsof ik haar in de steek heb gelaten"
- Dominee Bert van Veluw vraagt zich af of corona een straf van God is
- Brief aan GerGem-kinderen: "De dominee heeft jullie iets verteld wat niet waar is"
Meer over Corona »

Reacties

F
Waarom is er dan nog ziekte en dood er worden er elke dag 120 kinderen in de moederschoot vermoord? En waarom zie ik nog geen lammetje naast een leeuw liggen en dat een kind niet bang is voor een slang zoals in Jesaja 2 ???
B
Mooi christian ik geloof ook dat het hier op aankomt in deze tijd
Ja Anne, zoveel mensen zoveel meningen. Eindtijd Theorieën, voor of na de grote verdrukking, tijdsbedelingen etc. Ik heb al eerder gezegd dat Nederland zoveel % gelovigen heeft, maar ook even veel geestelijke bondscoaches als je begrijpt wat ik bedoel.

Maar niemand weet wanneer Jezus terug komt, alleen de Vader.

Jesaja 30:15 zegt dat we door bekering en rust worden verlost, in stilheid en vertrouwen ligt onze kracht. Hoewel toen geschreven in een andere setting, zijn het wel woorden die ons ook bemoedigen in deze tijd toch? We zullen zien!

Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.