Paus Franciscus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 maart 2020 door KRO-NCRV

KRO-NCRV zendt Gebed voor de mensheid en extra Urbi et Orbi live uit op NPO 2

Komende vrijdag 27 maart zal paus Franciscus vanaf 18 uur een speciale gebedsviering ‘Gebed voor de mensheid’ leiden op een leeg Sint Pietersplein in verband met de coronacrisis. Aansluitend zal hij de zegen Urbi et Orbi geven. KRO-NCRV zal hiervan live verslag doen vanaf 17.55 op NPO 2. Het commentaar wordt verzorgd door Wilfred Kemp.

De zegen Urbi et Orbi wordt normaliter alleen gegeven op Kerstmis, op het Paasfeest en bij de presentatie van een nieuwe paus. Dat paus Franciscus dit heeft besloten, geeft aan dat hij de huidige crisis als een buitengewoon ernstige toestand beschouwt.

Bij de aankondiging afgelopen zondag van deze extra zegen Urbi et Orbi zei de paus: “We zullen dan luisteren naar het Woord van God. We zullen onze smeekbede laten opstijgen. We zullen het Allerheiligste Sacrament aanbidden.”

Livestream wereldwijd Onze Vader op 25 maart
Paus Franciscus nodigt alle christenen uit om samen het Onze Vader te bidden op woensdag 25 maart. Dit zal live mee te volgen en te bidden zijn rond 12.00 uur op KRO-NCRV.nl/katholiek en op de Facebookpagina KRO-NCRV.nl/Katholiek. Commentaar wordt verzorgd door Christian van der Heijden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.