vrijheid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 maart 2020 door Gertjan de Jong, IJM Nederland

Juist nu moeten we de strijd tegen slavernij niet opgeven

Op een dag word je wakker en ben je al je vrijheden kwijt. Onvoorstelbaar? Niet helemaal. Iets hiervan ervaren we op dit moment in Nederland. Door het coronavirus zijn we ingeperkt in onze vrijheden. We kunnen niet meer gaan en staan waar we willen.

Juist mensen in armoede zijn in dit soort situaties het meest kwetsbaar en daarom willen we als International Justice Mission (IJM) niet zomaar stoppen met ons werk. Ruim veertig miljoen kinderen, vrouwen en mannen zitten vast al slaaf. Op vissersboten, in steengroeves, in bordelen. Ze worden uitgebuit, mishandeld en kunnen alleen maar hopen dat ze deze nachtmerrie overleven. IJM-medewerkers over de hele wereld blijven vechten voor degenen die het het hardst nodig hebben.

Wil je meer ontdekken over dit gevecht? Op vrijheidvoorjou.nl vind je verhalen van hoop en vrijheid. Vrijheid voor Kasi, Farid en Joy. Verder kun je ontdekken hoe bijzonder vrijheid is voor een leeftijdsgenoot. Door je gegevens in te vullen, ontvang je een verhaal van een leeftijdsgenoot die vastzat in slavernij. Ga naar www.vrijheidvoorjou.nl om een verhaal te ontvangen.

Ook kun je daar het boekje ‘Vrijheid voor jou. Vrijheid voor…’ aanvragen, met nog meer verhalen over wat vrijheid betekent voor mensen die als slaaf hebben geleefd. #vrijheidvoorjou is meer dan een mooie wens. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Vraag hier het boekje aan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!