rabbi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 maart 2020 door Nienke Alblas

Opperrabbijn Israël roept op tot gebed en vasten, zodat corona verdwijnt

De opperrabbijn van Israël roept iedereen in de Joodse Staat op om te vasten. Hiermee wil hij God vragen om het coronavirus te verwijderen uit Israël. CBN News doet verslag over de oproep. "Het zijn moeilijke tijden die effect hebben op Israël en de hele wereld", schrijft rabbi David Lau in een brief. 

In de brief dringt de Rabbi erop aan dat de mensen in Israël zullen vasten vanaf woensdag middernacht. "Laten we God vragen het virus uit ons midden te verwijderen." Lau moedigt mensen niet alleen aan zich te onthouden van voedsel, maar ook van alle woorden die niet uit de Torah komen of in gebed worden uitgesproken. De vastenperiode werd woensdagavond met een landelijk gebed afgetrapt. Uiteraard moeten deze gebedsbijeenkomsten met minder dan tien personen worden gehouden. De rabbijnen houden zich hierbij aan de richtlijnen van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lau sluit zijn brief af met een bemoediging. "God zal naar onze gebeden luisteren. Hij zal antwoorden en ons verlossen van het virus. Hij zal Zijn volk redden en Zijn grote genade aan de kinderen van Israël en iedereen die het nodig heeft laten zien. We kijken uit naar zijn Goddelijke genade."


Corona
- Israël gaat vanaf vrijdag in complete lockdown wegens corona
- Corona bezorgde de familie Stegeman een nachtmerrie: "Wereldwijd werd er voor ons gebeden"
- Corona laait opnieuw op in Heerde: 9 koorleden besmet
- PKN-predikant reageert op oproep Rutte om niet te zingen
- Christelijke hoogleraar vindt kerken te braaf in omgang coronaregels
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!