rechter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 maart 2020 door Patrick Simons

Grote evangelische kerk in Brazilië blijft na rechtszaak gewoon open ondanks coronavirus

In Brazilië heeft een grote evangelische kerk een rechtszaak gewonnen om ondanks de verspreiding van het coronavirus ‘gewoon’ open te blijven. Dit ondanks de waarschuwingen dat grote bijeenkomsten bijdragen aan verdere verspreiding van het virus. Het gaat om de Assembly of God Victory in Christ Church in Rio de Janeiro. Dat meldt The Guardian.

Een paar dagen eerder had een bekende voorganger van een andere evangelische gemeente in Brazilië al gezegd dat gelovigen zich geen zorgen moesten maken om het coronavirus. Hij stelde dat de duivel probeert om angst te zaaien. Hoewel over de hele wereld kerken gesloten worden en geen diensten meer houden, zijn er in Brazilië nog steeds behoorlijk veel evangelische en katholieke kerken die gewoon openblijven. Inmiddels zijn er in het land een kleine 700 besmettingen en zeven dodelijke slachtoffers.

Overigens zei de voorganger van de kerk voorafgaand aan de uitspraak van de rechter al dat zijn kerk hoe dan ook open zou blijven. “Als alles sluit, gaat er een deur open in mijn kerk en ik zal daar zijn”, vertelde dominee Silas Malafia in een videoboodschap. Zondag woonden nog ruim 1500 mensen de dienst in de kerk van Malafia bij, zo vertelt een andere pastor tegen The Guardian. “Het is een spiritueel ziekenhuis voor ons. De kerk is niet volledig gevuld, er wordt desinfectiegel gebruikt en de gelovigen blijven meer dan een meter uit elkaar.”

Lees meer in The Guardian.


Corona
- Geloof en wetenschap combineren is voor deze christelijke topwetenschapper geen probleem
- Meer dan vijftig gemeenteleden besmet met corona na heropening kerk
- Vijf redenen waarom christenen niet in actie komen tegen coronamaatregelen (ten onrechte)
- "Mark Rutte begrijpt niet dat aanbidding meer is dan liedjes zingen"
- Coronamaatregelen leggen verschrompeld kerkbesef bloot
Meer over Corona »

Reacties

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.