Flach
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 maart 2020 door Nederlands Dagblad

Opwekking maakt plannen voor online alternatief: "Grootste digitale conferentie ooit"

Veel mensen waren er al bang voor, maar doordat het kabinet nu bijeenkomsten en evenementen heeft verboden tot 1 juni is het definitief: Opwekking gaat dit jaar niet door. Dit tot teleurstelling van duizenden die ook dit jaar weer reikhalzend uitkeken naar de pinksterconferentie. Het zou de vijftigste editie zijn geweest. Ruben Flach zegt in gesprek met het Nederlands Dagblad dat het een hele grote teleurstelling is, maar wil ook vooruitkijken.

Veel mensen vragen zich af of de conferentie niet op een ander moment kan worden georganiseerd dit jaar. Flach zegt echter dat de organisatie dit niet heeft overwogen. “Het is lastig, want de combinatie van drieënhalve dag vrij, zoals je dat hebt met Pinksteren, heb je hooguit rond Pasen en Kerst, maar dan is het te koud. Dus we hebben niet overwogen om het in een andere periode alsnog te houden. We kijken vooruit en richten ons op 2021”, stelt hij desgevraagd in het dagblad. Ook vertelt hij dat het een flinke financiële tegenslag is voor de organisatie en dat ze daarom ondersteuning nodig hebben om door te kunnen gaan. Het gaat daarbij volgens Flach om tonnen.

Ondertussen denkt men na over een alternatieve online conferentie op de geplande datum. “Als ik groot mag dromen, dan gaan we de grootste digitale conferentie ooit neerzetten”, aldus Flach in het Nederlands Dagblad. “Daarbij willen we niet alleen een stream aanbieden voor volwassenen, maar ook voor tieners en kinderen.” Opwekking zal het pinksterweekend hoe dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan, belooft Flach: “Als het aan ons ligt zal Opwekking met Pinksteren zeker gaan uitzenden. Niet alles hoeft live. Seminars kunnen we prima van tevoren opnemen en beschikbaar stellen.”

Lees het hele interview in het Nederlands Dagblad.


Corona
- "Mark Rutte begrijpt niet dat aanbidding meer is dan liedjes zingen"
- Coronamaatregelen leggen verschrompeld kerkbesef bloot
- In gesprek met een zwemjuf stond ik met mijn mond vol tanden
- Minister De Jonge: "Dringend advies niet te zingen in de kerk, maar geen 'psalmenpolitie'"
- Advies Rutte: ook na 1 juli niet zingen in de kerk
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.