kerk arkansas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 maart 2020 door Nienke Alblas

Voorganger met corona waarschuwt het virus niet te onderschatten: 31 gemeenteleden besmet

Een voorganger uit Arkansas is besmet geraakt met het coronavirus. Mark Palenske en zijn vrouw Dena waarschuwen mensen dan ook voor het virus. "Door zo veel mensen wordt het virus onderschat. Ik blijf vragen of mensen het serieus willen nemen", zegt Palenske tegen De ChristianPost.

In de gemeente waar Palenske voorganger is, zijn 31 gemeenteleden positief getest op het virus. Palense en zijn vrouw werden zo ziek van het virus dat ze naar het ziekenhuis moesten. Het virus is erg besmettelijk en het is lastig om aan te wijzen waar het virus vandaan komt. "Wij waren de eerste mensen die positief getest zijn op het virus, maar er zijn mensen die al eerder ziek waren dan wij. Door het speciale kinderweekend in de kerk heeft het virus zich verder verspreid over de gemeente. Naar aanleiding van medisch advies hebben we nu de komende samenkomsten van de gemeente afgelast."

De voorganger benadrukt dat je niet alleen voorzichtig moet zijn voor jezelf, maar ook voor anderen. "Het is een daad van wijsheid en zelfbeheersing van jouw kant en je kan de gezondheid van anderen beschermen." De gemeente probeert zich nog steeds in te zetten voor naasten in de samenleving, maar is hier voorzichtig mee. "Het coronavirus kiest zijn slachtoffers willekeurig. We moeten allemaal voorzichtig zijn."

"Toen wij ziek werden hadden we eerst alleen hoofdpijn. Later kregen we ook koorts, rillingen en last van misselijkheid. Op een ochtend kreeg Dena een soort van beroerte. Dit was erg eng. Hierna zijn we naar het ziekenhuis gegaan. Inmiddels voelen we ons beide stukken beter en zijn we weer thuis", vertelt voorganger Mark Palenske over zijn ervaring met het coronavirus. Bij zijn herstel heeft het vooral geholpen om veel water te blijven drinken. "Het is belangrijk om sociale contacten te vermijden. Houd de lokale en nationale gezondheidsadviezen in de gaten. Respecteer anderen, leef met hen mee en beoefen zelfbeheersing. Zo bescherm je de gezondheid van jezelf en anderen."


Corona
- Geloof en wetenschap combineren is voor deze christelijke topwetenschapper geen probleem
- Meer dan vijftig gemeenteleden besmet met corona na heropening kerk
- Vijf redenen waarom christenen niet in actie komen tegen coronamaatregelen (ten onrechte)
- "Mark Rutte begrijpt niet dat aanbidding meer is dan liedjes zingen"
- Coronamaatregelen leggen verschrompeld kerkbesef bloot
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Reacties

Onderschatting is nooit goed. Maar ik denk dat onze overheid genoeg heeft aangegeven om een stuk veiligheid te creëren. Ik meen dat ze dat stringenter hebben gedaan dan de Amerikaanse overheid. Maar we hebben een volk dat door zijn daden veel heeft bereikt, maar dat ook een vorm van eigengereidheid bezit, gelet op afgelopen weekend. Maar dat zullen we dan maar wegschrijven onder het kopje onwetendheid!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.