thuisonderwijs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 maart 2020 door Ruchama Nap

3 handige tips voor vaders en moeders die nu thuis zitten met hun kinderen

Nederland zit thuis! Wat nu? De scholen en kinderopvangcentra zijn gesloten. We werken als het enigszins kan vanuit huis. Want sociale contacten beperken is het meest belangrijk op dit moment. Maar het is best wel een uitdaging om het leven binnenshuis te organiseren! Je voelt je verantwoordelijk omdat school verwacht dat de kinderen thuis leren en bij blijven. Daarnaast loopt jouw werk gewoon door en je partner zit ook aan de keukentafel achter een laptop. En vergeet de huishoudelijke klusjes niet. Hoe kun je dan rust en overzicht in je gezin aanbrengen? Hier lees je een aantal tips die je daar goed bij kunnen helpen.

1. Doe het samen
Je moet het met elkaar doen de komende tijd. Jij en je gezin kunnen deze periode maken of breken. Het is dus belangrijk om het goed te hebben met elkaar. Daarnaast is het een grote uitdaging om ervoor te zorgen dat de kinderen zich niet vervelen. Betrek ze daarom bij allerlei zaken in huis. Bij het koken, bij andere huishoudelijke klusjes of bak samen iets lekkers.

2. Let op je schermtijd
Wat was jouw gemiddelde schermtijd afgelopen week? Kun je de verleiding weerstaan om steeds het nieuws te volgen en social media te checken? We hebben er nu meer tijd voor en het is ergens wel prettig om te weten wat het actuele nieuws is. Maar wees eerlijk: heel vaak word je er niet blijer of positiever van. Beperk dus je schermtijd. Bedenk wat acceptabel is voor jezelf en houd je daaraan. Leg je telefoon ook regelmatig even weg (uit het zicht), zodat je kunt genieten van ‘offline’ tijd voor jezelf of met je gezin.

3. Maak een plan
Om rust en overzicht te creëren is het heel belangrijk dat ieder gezinslid weet waar hij of zij aan toe is. Kinderen hebben baat bij vaste ritmes en routines dus zorg voor een dagritme wat bij jullie gezin past. In het gratis e-book ‘In 8 stappen een masterplan voor elke dag’, leer je in 8 eenvoudige stappen elke dag voor te bereiden met een plan. Een masterplan. Zo organiseer je het leven binnenshuis vol rust en overzicht.

Ruchama Nap maakte een stappenplan voor ouders die nu thuis zitten met kids. Download het e-book hier gratis en ga er direct mee aan de slag!


Corona
- Open Doors: Corona is voor vervolgde christenen levensgevaarlijk, ook als ze niet ziek worden
- Geloof en wetenschap combineren is voor deze christelijke topwetenschapper geen probleem
- Meer dan vijftig gemeenteleden besmet met corona na heropening Amerikaanse kerk
- Vijf redenen waarom christenen niet in actie komen tegen coronamaatregelen (ten onrechte)
- "Mark Rutte begrijpt niet dat aanbidding meer is dan liedjes zingen"
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.