Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Priester (72) staat beademingsapparaat af om jongere coronapatiënt te redden en sterft

Een Italiaanse priester heeft zijn leven gegeven door zijn beademingsapparaat af te staan aan een jongere coronapatiënt die hij niet kende. Uiteindelijk overleed de 72-jarige Giuseppe Berardelli aan gevolgen van corona in een ziekenhuis in Bergamo, schrijven verschillende media.

De parochie van Don Giuseppe, in de buurt van Bergamo, had het apparaat speciaal voor de geïnfecteerde priester gekocht omdat er in de ziekenhuizen in de regio een nijpend gebrek heerst aan geschikte apparatuur. De pastoor stond evenwel erop dat het levensreddende apparaat werd overgedragen aan een jongere patiënt, die hij niet kende, meldt Kerknet.

Berardelli was als priester actief in de Italiaanse plaats Casnigo. Inwoners applaudisseerden op hun balkons en vanuit hun ramen toen de kist met het stoffelijk overschot van de priester voorbijkwam. Om gezondheidsredenen is het momenteel niet mogelijk om een begrafenis te organiseren.

"Ik ben diep geraakt door het feit dat hij zijn leven heeft gegeven, door het ademhalingstoestel aan een jonger iemand te geven", laat een medewerker van een lokaal bejaardentehuis weten volgens de Stentor. Zijn parochianen herinneren zich vooral zijn “eeuwige glimlach” en “hulpvaardigheid”.

Italië wordt van alle landen het zwaarst getroffen door het coronavirus. Er zijn al meer dan 6.000 Italianen overleden, onder wie minstens 50 priesters. Bergamo is in Italië het zwaarst getroffen door de corona-uitbraak. De burgemeester van de Italiaanse stad Bergamo, Giorgio Gori, vindt dat Nederland een grote fout begaat door niet nog strengere maatregelen te nemen.


Corona
- Dominees spreken over corona-brandhaard in hun gemeenten: "Er waren geen mensen met verschijnselen"
- Kippenvel: medisch personeel aanbidt God vanaf ziekenhuisdak
- Voorganger Joël Boertjens leidde begrafenisdienst coronapatiënt – CIP Podcast
- Predikant smeekte als coronapatiënt tot God: 'Geef mij alstublieft een kans'
- Arjen Lubach vraagt zich af waarom God corona toelaat - Robert geeft antwoord
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.