chinees jongetje bid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 maart 2020 door Nienke Alblas

Christelijke moeder in China aangeklaagd voor het geven van thuisonderwijs

Christelijke ouders in China mogen geen thuisonderwijs geven aan hun kinderen. Moeder Fan Ruzhen is aangeklaagd voor het zelfstandig lesgeven van haar kind, vertelt de Christian Post. "Christelijk thuisonderwijs is een rechtmatig alternatief voor het gewone onderwijs", zegt de advocaat van Ruzhen.

Deze maand werd er in China een nieuwe wet aangenomen die stelt dat kinderen moeten deelnemen aan regulier onderwijs. Wanneer ouders hun kinderen hiervan onthouden is dit strafbaar. Ondertussen wordt er in het reguliere onderwijs van China onderwezen dat het christendom een 'kwaadaardige sekte' is. Er wordt aan de kinderen geleerd om tegen religie te zijn. Steeds meer ouders kiezen voor thuisonderwijs, omdat zij het niet eens zijn met de strenge manieren van lesgeven. De regering gaat hiertegen in door ouders aan te klagen.

Fan Ruzhen moest in december ook voor de rechter verschijnen. Ze verdedigde het recht om haar kind zelf les te geven. De rechter gaf aan dat de moeder inderdaad haar kind zelf les mocht geven. De regering was het hier echter niet mee eens. Na het aanscherpen van de wet, moest Fan opnieuw voor de rechter verschijnen.

Door christenvervolging komen christenen in China vooral in het geheim samen. Het land telt naar schatting van Open Doors bijna honderd miljoen christenen. De communistische regering vervolgt de gelovigen. China staat dan ook op plaats 23 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.


Christenvervolging
- Politie valt binnen tijdens kinderbijeenkomst megakerk in China
- Radicale moslims doden voormalig imam in Oeganda na bekering tot christendom
- Daniela's vader werd doodgeschoten omdat hij vertelde over Jezus
- Lichaam christelijke moeder van vier kinderen gevonden door Pakistaanse politie
- Politie in India weert christenen uit kerk vanwege "valse bekering"
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events