Corne den Breejen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 maart 2020 door Corne den Breejen

Het coronagebed van Corne: 'Ik bid dat geen plaag mij tot de dood zal treffen'

'Nood leert bidden', is een bekende en veel gebruikte opmerking in christelijk Nederland. Deze coronacrisis brengt mensen wereldwijd op de knieën, merkt ook Corne den Breejen op. Hij deelt een bijzonder gebed.

Vader God, ik kom tot U in vrijmoedigheid door het offer van Jezus Christus. Dank U dat ik vrijmoedig mag naderen tot de troon van genade door Uw zoon (Hebreen 4:16). Vader, ik geef op dit moment mijn hele leven aan U over. Mijn ziel, geest en hart behoren U toe en ik wil U dienen met mijn leven. Dank U voor het offer aan het kruis en dat ik dit offer mag aannemen door het bloed van Jezus Christus.

Ik bid in geloof en doe de gehele wapenuitrusting van God aan (Efeze 6) zodat ik, in Uw naam, mag opstaan tegen de plannen van Satan. Ik doe de helm van verlossing op om mijn denken te beschermen, ik doe de borstplaat van de gerechtigheid aan zodat Uw gerechtigheid door mij heen kan werken. Ik doe de gordel van de waarheid om, omdat ik weet dat Jezus de weg, de waarheid en het leven is. Ik doe de sandalen van de bereidheid van het evangelie aan zodat ik kan staan op de rots van mijn verlossing, Jezus Christus. Ik doe het schild van geloof aan zodat ik elke vurige pijl van Satan kan weerstaan in de kracht van de Heilige Geest. Heer, ik neem het zwaard van de Geest in de hand zodat ik door Uw woord krachtig kan staan in de strijd.

Dank U, Vader. U bent mijn schild en vertrouwen! Dank U dat niets mij kan scheiden van Yw liefde. U bent voor mij, wie zal dan tegen mij zijn (Romeinen 8)? Ik breek en vernietig elke zonde in mijn leven en geef het aan U. Dank U dat Uw mijn schuld gedragen heeft aan het kruis. Ik vraag U vergevende kracht om mij volledig te reinigen door het bloed van Christus. Dank U dat ik door Uw vergevende en helende kracht vrij mag zijn. In de naam van Jezus, de naam boven alle namen, gebied ik elke duivelse macht die tegen mij aan het werk is in de geestelijke wereld zijn werk te stoppen.

Ik bind elke macht en kracht en iedere duistere geest die tegen mij en mijn geliefden in opstand komt. Ik bind de demonen die ziekte, pijn, angst, verslaving op mij en mijn familie proberen af te vuren. Ik stuur ze terug naar de plek waar Jezus Christus ze wil hebben en gebied ze nooit meer terug te keren in Jezus' naam.

Ik kom, in Jezus' naam, in opstand tegen iedere geest van armoede die probeert mijn zegen en beloften te stelen. Ik zal wandelen in Gods voorziening en God zelf zal mijn voorziener zijn (1 Koningen 17:4). Ik zal niets tekort komen en rusten in de vrede van God.

Ik bid, in de naam van Jezus Christus, elke geest van angst, ongeloof, twijfel, wanhoop en depressie te wijken. Elke wortel van angst, bezorgdheid, stress en teleurstelling breng ik onder de heerschappij van God de Vader. Ik vraag God om engelen te sturen vanuit de hemelse gewesten om elke angst te vernietigen met heilig vuur. Laat het vernietigd zijn in de naam van Jezus.

Ik bind elke aanval op mijn IMMUUNSYSTEEM in Jezus' naam. Ik bescherm mijn bovenste en onderste luchtwegen met het bloed van Jezus Christus. Ik bescherm de posten van mijn immuunsysteem met het bloed van Jezus Christus. Ik bid dat geen plaag mij tot de dood zal treffen en dat de bescherming van Jezus bloed mij zal beschermen (Exodus 12:13).

Ik bid dat de hemelse zegeningen mij alle dagen van mijn leven zullen volgen. Ik vraag God vanuit de hemelse gewesten zijn zegeningen over mij uit te storten. Ik bid, in de machtige naam van Jezus Christus, gezondheid over mijn leven uit. Ik bid om vrijheid, rust, vreugde, blijheid, liefde, genezing, genade, zegen en gunst op mijn leven in Jezus' naam.

Ik proclameer een open hemel uit over mijn leven en het leven van mijn geliefden. Ik kies om gehoorzaam te zijn aan het vleesgeworden Woord (Johannes 1). Ik vraag om een doorbraak in mijn leven en het leven van mijn geliefden. In de naam van Jezus spreek ik hemelse bescherming uit over mijn leven en ik vraag God om zijn Engelen te sturen om mij te beschermen.

Ik proclameer rust en gezondheid in mijn geest, ziel en lichaam. Ziel rust in de overvloed van Gods genade! Heere, ik dank U. U komt toe alle eer en aanbidding. Samen met de engelen, oudsten en gelovigen rond Uw troon wil ik het uitroepen: ‘Heilig, Heilig, Heilig is de Heer God almachtig’. Aan U alle glorie tot in alle eeuwigheid!
In de naam van Jezus Christus die in het vlees gekomen is!

AMEN.

Bovenstaand gebed is geschreven door Corne den Breejen, een bevlogen jonge spreken met hart voor tieners. Klik hier om zijn website te bezoeken.


Corona
- Antine ontmoet als arts tientallen patiënten in epicentrum corona: "God blijft machtig, wat er ook gebeurt"
- Theoloog N. T. Wright heeft tijdens coronacrisis geen behoefte aan christelijke antwoorden
- RD-hoofdredacteur hekelt roep om verbod religieuze samenkomsten: "Kerkgangers zijn niet massaal het strand op gegaan"
- Schitterend: Veenendalers verlaten hun huis om christelijke klassieker te zingen
- Voorganger Howard-Browne reageert op zijn arrestatie: "Ik en mijn gemeenteleden worden bedreigd met de dood"
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.