Justin Bieber
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 maart 2020 door Nienke Alblas

Justin Bieber organiseert thuis live kerkdienst voor zijn 130 miljoen volgers

Justin Bieber zit samen met zijn vrouw Hailey in zelf-isolatie tegen corona. Hij blijft bezig met het geloof en deelt dit met zijn 130 miljoen volgers op Instagram.  Faithwire schrijft verslag over de livestream van de jonge popster. "Je bent niet verplicht om te geloven in wat ik geloof, maar weet dat je geliefd bent en meer dan welkom bent om met mij mee te kijken naar de kerk vandaag." Bieber nodigde zo zijn miljoenen fans uit om te kijken naar een live Churchome uitzending met voorganger Judah Smith.

"Ik geloof dat mensen onwijs geraakt zullen worden door deze boodschap", zei Justin Bieber voor hij de voorganger toevoegde aan zijn livestream. Voorganger Smith opende zijn prediking met de volgende geloofsbelijdenis: "Ik geloof dat Jezus God is. Ik geloof dat Jezus geen zonde kende, maar alle zonden op zich heeft genomen om te doen wat wij zelf niet kunnen doen. Hij gaf zijn leven als offer om voor onze fouten, zonde en zelfzuchtigheid te betalen. Jezus schenkt ons vergeving en een herstelde relatie met onze schepper voor altijd en eeuwig zonder einde."

De boodschap van de prediking ging over wat we doen als we bang zijn. Hierbij las hij uit de brief van Paulus aan Timotheüs 2:6-8. Smith legt eerst uit wie Paulus was en wat hij heeft geschreven. Vervolgens leest hij de volgende tekst: "Daarom herinner ik u eraan de genadegave van God die in u is door de oplegging van mijn handen, aan te wakkeren. Want God heeft ons niet gegeven een geest van vreesachtigheid, maar van kracht en liefde en bezonnenheid. Schaam u dan niet voor het getuigenis van onze Heere, en ook niet voor mij, Zijn gevangene, maar lijd met mij verdrukking om het Evangelie, overeenkomstig de kracht van God." (HSV)

Justin Bieber knikt voortdurend tijdens de prediking van Smith. Hij is het eens met de boodschap van de voorganger en sluit na een stuk aanbidding de livestream af. "Ik hoop dat jullie ervan hebben genoten zoals ik. Als jullie dit hebben gekeken en je gelooft niet in het verhaal van Jezus, is dat super oké. Iedereen is op zijn eigen geloofsreis. In deze tijd sluit het verhaal van Jezus zo goed aan op onze levens."

De jonge popster probeert zijn volgers te steunen in deze coronacrisis. Hij moedigt via posts aan om binnen te blijven en bedankt de medici voor al het harde werk dat ze leveren. In een live video ging Justin Bieber in gebed voor zijn volgers. "God, we weten dat deze dingen niet van u komen. We kunnen niet verklaren wat er nu gebeurt, maar we vertrouwen in u in deze tijd. We vragen U, God, om het virus zo snel mogelijk te laten verdwijnen. We zijn U zo dankbaar Heer, we vragen u om antwoorden in deze tijd."


Justin Bieber
- Justin Bieber wil met nieuwe gezichtstattoo getuigen van Jezus
- Justin Bieber en verloofde Hailey Baldwin laten zich leiden door Jezus
- Justin Bieber verbaast Londenaars met worshipsong op straat
- Justin Bieber en zijn vrouw laten zich dopen
- Vrouw van Justin Bieber: "God maakt geen fouten"
Meer over Justin Bieber »

Corona
- Burgemeester roept kerken op om af te schalen naar 30 kerkgangers
- Terugkijken: Onzekere tijd voor christelijke horecaondernemer Dennis Willems
- Coronadebat: dit waren de bijdrages van ChristenUnie en SGP
- Hillsong-oprichter roept christenen op tot verzet tegen coronamaatregelen
- Geen aanwezigen bij kerstvieringen Vaticaan
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen