Christian Tan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

24 maart 2020 door Christian Tan

Christian Tan: Naastenliefde is anderhalve meter afstand

Spreker en voorganger Christian Tan doet op Facebook een beroep op de Bijbel voor de verdediging van het overheidsbeleid. Hij ergert zich namelijk aan het feit dat veel mensen zich niet houden aan de anderhalve meter afstand die moet worden genomen. 

Tan begint met de Bijbel: "Iedereen moet het gezag van de overheid erkennen, want er is geen gezag dat niet van God komt. Ook het huidige gezag is door God ingesteld. Wie zich tegen dit gezag verzet, verzet zich dus tegen een instelling van God, en wie dat doet roept over zichzelf zijn veroordeling af." (Romeinen 13:1-2)

Veroordeling
Christian vervolgt: "Als de overheid zegt: blijf zoveel mogelijk thuis, en houd 1,5 meter afstand, is het tot onze zegen als we dat doen. Als we dat niet doen, roepen we als land over onszelf veroordeling af. Nederland verder op slot wil niemand en brengt grotere schade dan nodig, en onze goede Vader in de hemel wil dit ook niet.

Schema
Het lijkt erop dat veel mensen luisteren. Maar veel anderen ook niet. Artsen in Brabant hebben huilend de beelden gezien van mensen boven de rivieren die zich er niks van aantrekken. We zitten op een slecht schema dat de lijn van Italië lijkt te volgen.

Obelix
Ik ben er helemaal voor dat we ons niet moeten laten leiden door angst, maar door geloof. En geloof betekent niet een ongefundeerd optimisme of Obelixachtige onoverwinnelijkheid, maar vertrouwen in Gods Woord. Ik geloof God door te doen wat staat in Romeinen 13, en onze kinderen streng op te dragen hetzelfde te doen, en anderen erop aan te spreken.

Aards gezag
Er zijn momenten dat we God meer moeten gehoorzamen dan aards gezag. Als ze ons gaan verbieden als kerk samen te komen om de inhoud van ons geloof, ons opdragen niet meer te spreken over Jezus als enige weg tot God, of het huwelijk tussen man en vrouw. Maar dit is niet dat moment.

Rutte
Geloof is luisteren naar premier Rutte, die dit land geweldig leiding geeft op dit moment. Geloof dat God hem, de regering en het RIVM gebruikt om ons te beschermen. Ja, God beschermt – als wij luisteren. Net zoals we niet kunnen zeggen dat God coronavirussen op mensen afstuurt als die mensen teksten als Deuteronomium 14:18 niet serieus nemen, Oude Testament of niet.

Mag ik het zo formuleren: als Romeinen 13 Gods Woord is, en dat is het, dan is het God Die zegt dat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven, niet in grote groepen moeten samenkomen, onze handen moeten wassen, niet bij risicogroepen op bezoek moeten gaan. God zegt dat we 1,5 meter afstand houden.

Geloof is anderhalve meter.
Naastenliefde is anderhalve meter.

Laten we luisteren, tot zegen van onszelf, onze dierbaren, en alle kwetsbaren & ouderen om ons heen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.