Jan van den Bosch
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

24 maart 2020 door Jan van den Bosch

Corona is tijdelijk, Gods Koninkrijk eeuwig

Je bent een geliefd kind van God. We leven in bijzondere tijden vanwege de coronacrisis en ik moet denken aan het gebed dat Jezus ons tweeduizend jaar geleden leerde en dat begint met: "Onze Vader die in de hemelen zijt". 

Onze Vader in de hemel is ons nabij, de hemel is nooit gesloten. Grenzen worden gesloten of zijn al gesloten. Bejaardenhuizen, verzorgingstehuizen, overal blijven de deuren dicht. Misschien gaat het straks nog wel verder, dat ook onze deuren gesloten moeten blijven.

Maar de deur van de hemel staat altijd open. Je moet weten dat de hemelse telefooncentrale ook 24 uur per dag, 7 dagen per week, open is. Dit is het nummer: tweemaal vijf, twee gevouwen handen.

Het Onze Vader is een prachtig gebed, het gaat verder als Jezus ons zegt te bidden: "Geef ons heden ons dagelijks brood". Daar zit iets in van: "Ik verwacht het van dag tot dag. Ik hoef niet te hamsteren want ik weet dat God ons nabij is en Hij voor ons zorgen zal."

Zoals de vogels die buiten vliegen zich geen zorgen maken en zoals de eerste tulpen die nu uit de grond komen zich geen zorgen maken. Omdat God voor hen zorgt. Dat is Zijn belofte.

Het Onze Vader eindigt met de woorden 'tot in eeuwigheid'. We maken ons nu heel veel zorgen over ons leven hier op aarde. Maar dat is maar tijdelijk, het is maar kort. Want de eeuwigheid ligt voor ons en we hebben een eeuwigheidsperspectief meegekregen.

Binnenkort is het Pasen en daarbij denk ik dan gelijk aan het bekende Hallelujah van Handel. Dit lied is gebaseerd op Jesaja en daar staat: "De koninkrijken van deze wereld zullen opgaan in het Hemelse Koninkrijk."

And He will reign for ever and ever. God zal voor altijd en altijd regeren. De Bijbelse belofte is dat dit een tijd zal zijn waarin we geen rouw meer kennen en geen verdriet meer kennen. We zullen in vreugde leven. Wat een belofte is dat! God is erbij, je bent geliefd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.