India politie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 maart 2020 door Nienke Alblas

Indiase stam bedreigt christelijk meisje (9) met de dood

Een animistenstam in India dreigt een meisje (9) met geweld om het leven te brengen, omdat ze weigert haar geloof in Jezus op te geven. De Christian Post sprak de vader van het meisje, Lalu Kirade. Hij is predikant in het dorp Madhya. "Mijn dochter werd bedreigd met de dood als ze door een anti-christelijk dorp zou reizen."

De animisten geloven in goden zoals voorouders, geesten en de natuur. De kinderen van Kirade gaan in het animistische dorp naar een openbare school. De vader van het meisje is erg geschrokken. "Ik heb de Heer urenlang aangeroepen. Ik vroeg hem wat mijn kinderen hadden misdaan en waarom ze zo behandeld moesten worden." Wegens de corruptie in India wil Kirade geen aangifte doen bij de politie. "Als ik aangifte doe dan zullen de animisten mijn kinderen niet sparen."

Christenvervolging in India
Het is niet de eerste keer dat het gezin van Kirade is bedreigd. In India worden christenen sterk vervolgd. Het land zegt godsdienstvrijheid na te streven, maar onder de bevolking worden christenen bedreigd en vermoord. Het land staat op nummer 10 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. 

Recent kreeg de familie Kirade bezoek van een animist aan huis. De man stelde twee uur lang vragen aan de voorganger waarin hij de spot dreef met Jezus. Het gezin werd bedreigd en mishandeld. "Ik kon mijn zoontjes en dochter nog net op tijd beschermen door de jungle in te vluchten", vertelt Kirade. Toen Kirade terugkwam met zijn kinderen zagen zij dat hun huis was verwoest.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.