Paus Franciscus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Paus roept alle christenen op tot gebed en komt met extra 'Urbi et Orbi'-zegen

"In deze dagen van beproeving, terwijl de mensheid siddert voor de dreiging van de pandemie, wil ik alle christenen uitnodigen hun stem verenigd tot de hemel te richten", laat paus Franciscus weten. Hij heeft een extra ‘Urbi et Orbi’-zegen aangekondigd op vrijdag 27 maart, laat Kerknet weten.

Vanwege de coronacrisis heeft paus Franciscus voor de derde keer op een rij zijn zondagse Angelustoespraak in afzondering uitgesproken vanuit de bibliotheek van het Apostolische Paleis. "Ik nodig alle hoofden van de kerken en de leiders van alle christelijke gemeenschappen uit, samen met alle christenen van de verschillende confessies, te roepen naar de Allerhoogste, de Almachtige God, en gezamenlijk het gebed te bidden dat Jezus, Onze Heer, ons heeft geleerd."

De extra ‘Urbi et Orbi’-zegen wordt aanstaande vrijdag om 18:00 uur gehouden in een gebedsdienst vanop het bordes van de Sint-Pietersbasiliek. Het Urbi et Orbi (Aan de stad en de wereld) is een pauselijke zegening van de hoogste rang. Het wordt normaliter gegeven op Kerstmis, op Pasen en bij de presentatie van een nieuwe paus. 

Lees hier meer op de website van Kerknet.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.