gebedsgenezing
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 maart 2020 door NRC

In gevecht tegen demonen

‘Honderden kerken verspreiden het geloof dat wie last heeft van psychische of medische klachten eigenlijk last heeft van ‘demonie’. Hun oplossing: duiveluitdrijving. Soms zelfs bij kinderen.’ Dat schrijft Karel Smouter in het NRC. Daarbij gaat hij dieper in op het fenomeen duiveluitdrijving.

In het artikel wordt voorganger Ben Kroeske geciteerd van The River in Amsterdam. “In het Koninkrijk der Hemel is er geen ziekte, geen angst, geen coronavirus. En God is ook niet in paniek erover. Hij heeft jou en mij de kracht gegeven om ons te kleden in hemelse autoriteit en te zeggen: ‘STOP! Tot hier, en niet verder. Wij hebben in het natuurlijke geen enkele kracht om dat virus te stoppen. Maar als ‘de vijand’ naar ons kijkt dan ziet hij Christus. Daardoor hebben wij alle macht!’” Volgens Smouter zijn de geloofsopvattingen van Kroeske, hoewel niet overal in die vorm, gemeengoed in honderden kerken in Nederland.

Ook Tjarko Evenboer komt in het artikel aan het woord. De 36-jarige cartoonist en schrijver die onlangs vertelde niet langer in de God van de Bijbel te geloven, vertelt dat hij vroeger last had van angsten en astma. Hij ging door de conferenties die hij bezocht geloven dat hij dat God hem hiervan wilde bevrijden. “Ik liet voor mij bidden, maar mijn genezing bleef uit. Toen startte een jarenlange zoektocht naar wat ik dan moest doen om wél te ontvangen wat de Bijbel mij beloofde.”

Lees meer in NRC.


Corona
- PKN vindt het verantwoord om met meer mensen naar de kerk te gaan
- Bijna 1 op de 5 christenen gaat na corona niet of minder naar de kerk
- Coronadebat: Zijn er versoepelingen voor kerken op komst?
- 'Eindtijdprofeet' Jaap Dieleman waarschuwt miljoenen Nederlanders in magazine voor hel en verdoemenis
- Kerk mag meedoen aan experiment tijdens coronacrisis en minister doet bijzondere oproep
Meer over Corona »

Reacties

In gevecht tegen demonen.

Als een gevecht tegen demonen bestaat bevestigt dat het bestaan van demonen. Beveel in de naam van Jezus en zij moeten wijken.Jezus > Matteüs 10:8Geneest zieken, wekt doden op, reinigt melaatsen, drijft boze geesten uit. Om niet hebt gij het ontvangen, geeft het om niet.Zij, die de strijd aan gaan, vertrouwen op Jezus >.youtube.com/watch?v=i_Bt3S-Y1ug

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen