Israël corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Deze 5 Bijbelteksten worden in Israël volop gedeeld vanwege corona

Bijbelteksten vinden steeds vaker hun weg naar het publieke debat nu Israël een tijd van nationale lockdown ingaat en de angst over de verspreiding van het coronavirus toeneemt, merkt Israël Today op. Het medium deelt een aantal Bijbelverzen die in de afgelopen dagen volop zijn verspreid op Israëlische nieuwswebsites of sociale-mediaplatforms.

  • Want deze keer zal Ik al Mijn plagen op uzelf, op uw dienaren en op uw volk afzenden, zodat u weet dat er op heel de aarde niemand is zoals Ik - Exodus 9:14.
  • Ga, Mijn volk, treed uw kamers binnen, sluit uw deuren achter u. Verberg u voor een klein ogenblik, totdat de gramschap over is - Jesaja 26:20.
  • Alle dagen dat hij de ziekte heeft, zal hij onrein zijn. Onrein is hij, hij moet afgezonderd wonen. Buiten het kamp moet zijn woongebied zijn - Leviticus 13:46.
  • Wanneer Ik de hemel sluit, zodat er geen regen valt, of wanneer Ik de sprinkhaan gebied om het land te verslinden, of wanneer Ik pest onder Mijn volk zend, en Mijn volk, waarover Mijn Naam is uitgeroepen, in ootmoed buigt en bidt, en zij Mijn aangezicht zoeken, en zij zich bekeren van hun slechte wegen, dan zal Ík vanuit de hemel horen, hun zonden vergeven en hun land genezen - 2 Kronieken 7:13-14.
  • Reinig de handen, zondaars, en zuiver de harten, dubbelhartigen! - Jakobus 4:8.

In Israël maken rabbijnen steeds meer gebruik van digitale gebedsmeetings. Lees ook: Israëli’s ontvangen coronagebed met Psalm 90 en 106 in brievenbus.


Corona
- "Mark Rutte begrijpt niet dat aanbidding meer is dan liedjes zingen"
- Coronamaatregelen leggen verschrompeld kerkbesef bloot
- In gesprek met een zwemjuf stond ik met mijn mond vol tanden
- Minister De Jonge: "Dringend advies niet te zingen in de kerk, maar geen 'psalmenpolitie'"
- Advies Rutte: ook na 1 juli niet zingen in de kerk
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.